Love – “Da Capo”

Studeni – 1966.

Američka grupa Love snima drugi album “Da Capo”. Kao prvi rock band koji je potpisao za Elektra Records, Love prvim albumom skreću pažnju na sebe i to poglavito svojom mješavinom psihodelije i barkonog popa, (baroque pop), nametnuvši se kao velika nada rock muzike tog doba.

Drugim albumom “Da Capo” šire izričaj i preko granica vremena u kojem su djelovali, te time povijesno gledano, postaju najpodcjenjenija grupa rock ere. Ovaj se status pogotovo ogleda u nasljedniku „Forever Changes“, koji danas kotira kao remek djelo epohe. (uvršten je u „Library of Congress“ ili drugim riječima, proglašen je za kulturno dobro!)

“Da Capo” je ipak požnjeo uspjeh, bar kod istomišljenika. Nevjerojatno je kako je bend svirao daleko ispred svog vremena ne dajući nikome u biti mogućnost da bude naveden na to. Jednostavno su odradili to što su odradili i samozatajno krenuli dalje.


Love – “Stephanie Knows Who”

U tom kontekstu se mora istaknuti lucidnu kompoziciju “Revelation”, koja u trajanju od 16 minuta zauzima cijelu stranu ondašnjeg vinila.  “Revelation” biva jedna od prvih kompozicija koja je tako lansirana. Da stvar bude ironična, po ugledu na njih krenuli u i Rolling Stonesi i mnogi drugi (Iron Butterfly nije dio ove priče!), a pošto Love ipak nije bio globalno poznat, označeni su kao plagijatori, iako su svoju verziju „jedna kompozicija, jedna strna vinila“, lansirali mjesecima prije onih za koje su im rekli da ih plagiraju!?


Love – “7 And 7 Is”

Grupa Love je ostala u povijesnim okvirima kao jedna od najvećih ikada, iako se to s današnje perspektive baš i ne vidi, ali samo jedan segment albuma, kompozicija „7 And 7 Is“, govori puno sama za sebe. Jedan je kritičar svojevremeno napisao za nju: „How Punk Became Punk“.

Dovoljno!?


Love – “Da Capo” / full album

 Ja nisam vlasnik autorskih prava fotografija, videa ni muzike. Stoga, sva prava idu samo stvarnim vlasnicima. Ako ste pak vlasnik fotografije, videa ili muzike, kontaktirajte me mailom, koji se nalazi na stranici “Info”, i video sa svim sadržajima će biti uklonjen sa portala.

I am not the owner of either the image, video or the original songs. Therefore, all rights go to their respective owners. If you are the owner of the image, video or any of the songs, write to me a private message, located on “Info” page, and I’ll delete this video immediately.

na vrh