Mick Jagger & Martin Scorsese – “Vinyl”

Veljača – 2016.

Mick Jagger i Martin Scorsese su ponovo udružili snage, ovaj put su surađivali na HBO seriji posvećenoj, a ćemu drugome, do muzičkim događajima u sedamdesetim godinama prošlog stoljeća.

Naziv serije “Vinyl”, u drugu ruku, ne samo da nadopunjuje informaciju o sadržaju, već u biti sve kaže.

Prvobitno je bilo zamišljeno da prva sezona ima šest epizoda, dok je druga sezona ovisila o uspjehu prve.

Glavnu ulogu u seriji “Vinyl” igra zvijezda popularne serije “Boardwalk Empire”, Bobby Cannavale, u ulozi gazde Richie Finestra. On je na čelu fiktivne diskografske kuće American Century Records.

U seriji se pojavljuje Jaggerov sin, James, u ulozi punk pjevača Stevensa. Uz njega su još popularni Ray Romano, u ulozi direktora marketinga, te Andrew “Dice” Clay, u ulozi vlasnika radio postaja.

Za razliku od planiranog, prva je sezona imala deset epizoda i po emitiranju posljednje, HBO je najavio drugu sezonu. Nažalost, u Lipnju te iste godine, HBO objavljuje da se druga sezona neće snimiti, jer “nije legla”. O istinitosti ove objave bi se dalo razglabati, jer nedugo nakon što je puštena u medije, pojavile su se spekulacije da diskografski moguli nisu bili zadovljni načinom na koji su prikazani kroz lik glavnog glumca, iako, u vjernost lika nitko ne sumnja, jer tko će ga bolje oslikati nego direktni sudionici revolucije Jagger i Scorsese.
Isto tako, Scorsese nije sjedio na upravljačkoj stolici za sve epizode pa bi se i tu mogao naći uzrok, jer kvaliteta prikazanog je na trenutke ipak bila upitna.
Prava istina sigurno nikada neće na svjetlo dana, ali to i nije bitno, jer je vjerojatno negdje po sredini.

Martin Scorsese i Mick Jagger su već surađivali, 2006. godine, na dokumentarcu posvećenom Rolling Stones, “Shine A Light”. Film je sniman u intimnoj atmosferi Beacon Theatra u New Yorku. Dovoljno je reći da je koncertu bio nazočan i bivši američki predsjednik Bill Clinton.

Nažalost, tom prilikom se zbio i jedan nemio događaj. Te je večeri stradao Ahmet Ertegun, koji se okliznuo i zadobio fatalne ozljede glave. Ertegun je bio osnivač i dugogodišnji šef Atlantic Recordsa. Najzaslužniji za uspjeh Led Zeppelina, što je i dostojno popraćeno velikim koncertom “Celebration Day”, 2007. godine, koji su Led Zeppelin posvetili isključivo njemu.

Inače, kad govorimo o filmu, posljednji angažman Mick Jaggera na celuloidnom polju je bila ekranizirana biografija James Browna, “Get On Up”.


Ja nisam vlasnik autorskih prava fotografija, videa ni muzike. Stoga, sva prava idu samo stvarnim vlasnicima. Ako ste pak vlasnik fotografije, videa ili muzike, kontaktirajte me mailom, koji se nalazi na stranici “Info”, i video sa svim sadržajima će biti uklonjen sa portala.

I am not the owner of either the image, video or the original songs. Therefore, all rights go to their respective owners. If you are the owner of the image, video or any of the songs, write to me a private message, located on “Info” page, and I’ll delete this video immediately.

na vrh