Killing Joke – “Pylon”

Stari mračni apokaliptični alternativci u izvrsnoj kondiciji!

Jedna od najoriginalnijih i najutjecajnijih pojava post-punka, dark ghotice, industrial i noise rocka, Killing Joke, objavila je šesnaesti studijski album “Pylon”.

Za dugu i uspješnu karijeru koja traje 37 godina najzaslužniji je Jaz Coleman, čudak i manijak koji je sa svojim apokaliptičnim propovjednima sablažnjavao “normalnu” javnost. Kako na prethodnicima, tako i na ovom albumu Jaz Coleman, kao vrsni teoretičar i mislilac, progovara o grijehu, ludilu, paranojama društvenih zabluda, o izgubljenim dušama koji tumaraju po crkvama, o blagdanima bez individualne svijesti zarobljenim u mitološkim vradžbinama.

Jaz Coleman je propovjednik nadolazeće, kako duhovne, tako i svake druge kataklizme. (Sam podatak da se zaredio kao svećenik na Novom Zelandu dovoljno govori o uživljenosti u svojim stihovima i muzici.)


Killing Joke – “Euphoria”

Da se vratimo na album.
“Pylon” je metaforičan i višeznačan, pa tako i sam naziv “Pylon” može označiti više pojmova, od hrama, tornja, putokaza pa čak do seksualnog akta. Tematika na albumu je teška, bolna, obilježena stalnom potragom za nekom savršenom ljepotom u mraku.
Tekstovi su i dalje angažirani, bijesni, provokativni, ali izrazito umjetnički profilirani.

Glazba koja prati to ozračje je i dalje moćni industrial rock sa metalnim rifovima obojenim u “noise” produkciju. Pjesme kao “Big Buzz”, “I am the Virus” i “Into the Unknow” imaju te metalne riffove, dok “Euphoria” podsjeća na post punk fazu.

Cijeli album je pun dojmljivih i uzbudljivih stvari, gdje ni jedna pjesma nije tu da bi popunila album, već se radi o djelu koje ima i glavu i rep.


Killing Joke – “Panopticon”

“Pylon” je pravi industrial-rock metal album koji odmah udara u glavu. Počevši sa “Autonomus Zone”, do razigrane ghotic “New Cold War”, preko mračne “War on Freedom”.

Jaz Coleman i Killing Joke vas sa ovim albumom uvode u pravu oazu promišljenog kritičkog razmišljanja, koje danas toliko fali, kako u društvu tako i u glazbi. Killing Joke su definitivno dokazali da nisu za mirovinu, već dapače, kotiraju kao svježa krv koja štrca i prodire tamo gdje rijetki mogu.

I da rezimiram!
Jaz Coleman i društvo sa albumom “Pylon” su napravili pravo zastrašujuće, kritično remek djelo, a na nama je samo da slušamo i uživamo.

*Stavovi izneseni u kolumnama i komentarima na ovom portalu su osobni stavovi autora i ne odražavaju nužno stav MLP-U portala.


Killing Joke – “Pylon” / full album

Ja nisam vlasnik autorskih prava fotografija, videa ni muzike. Stoga, sva prava idu samo stvarnim vlasnicima. Ako ste pak vlasnik fotografije, videa ili muzike, kontaktirajte me mailom, koji se nalazi na stranici “Info”, i video sa svim sadržajima će biti uklonjen sa portala.

I am not the owner of either the image, video or the original songs. Therefore, all rights go to their respective owners. If you are the owner of the image, video or any of the songs, write to me a private message, located on “Info” page, and I’ll delete this video immediately.

na vrh