Kako su dobili ime: Little Feat?

Kad ga je Zappa izbacio iz benda Lowell George zove Bill Paynea, koji nije prošao audiciju i stroge Zappine kriterije, te osnivaju bend.

Zappa je od početka bio iza njih nesebično pomažući, do te mjere da je „pustio“  basistu Roy Estradu iz svog benda da se pridruži Georgeu i Billu. Bubnjar Richie Hayward je pronađen u bivšem Georgijevom bendu Fraternity of Man.  (bend je imao ludu sreću jer je u multi milijunskom sountracku „Easy Rider“ imao svoju kompoziciju “Don’t Bogart That Joint”)

Za vrijeme jedne od provi, dakako, uz prisustvo Zappe i skoro svih članova Zappinog matičnog benda, bubnjar Majki Jimmy Carl Black se počeo šaliti na račun Georgijevih mali stopala (Little Feet). Riječ po riječ, ispalo je da uopće nije loše ime za bend, s time da su „feet“ preimenovali u „feat“ u čast Beatlesa. (objašnjenje analogije vjerujem nepotrebno!)

Eto!


Little Feat – “Willin”

Ja nisam vlasnik autorskih prava fotografija, videa ni muzike. Stoga, sva prava idu samo stvarnim vlasnicima. Ako ste pak vlasnik fotografije, videa ili muzike, kontaktirajte me mailom, koji se nalazi na stranici “Kontakt”, i video sa svim sadržajima će biti uklonjen s portala.

I am not the owner of either the image, video or the original songs. Therefore, all rights go to their respective owners. If you are the owner of the image, video or any of the songs, write to me a private message, located on “Kontakt” page, and I’ll delete this video immediately.

na vrh