Kako su dobili ime: Humble Pie?

Band Small Faces je došao do kraja svog života, Steve Marriott je otišao i na horizontu je bila nova grupa, u biti, za ono doba, komotno bi se moglo napisati super grupa (u povijesnim okvirima često se spominje ime grupe Humble Pie kao anti super grupe!)

Odmah po oformljivanju krenulo se s idejama o nazivu grupe. Steve Marriott je prvi došao s prijedlogom, Humble Pie, ali je bio redom odbijen. Bubnjar Jerry Shirley je bio na putu da nametne svoju ideju i da se grupa nazove “Evil Cardboard”, ali nakon vijećanja mudraca, ime je odbačeno kao neprikladno.

I prema riječima Petera Framptona, ime koje je Steve predložio odjednom i nije zvučalo loše.

Humble Pie se rodio, na radost svih ljubitelja muzike!


Humble Pie – “Rolling Stone”

Humble Pie – “I Walk on Gilded Splinters”

Ja nisam vlasnik autorskih prava fotografija, videa ni muzike. Stoga, sva prava idu samo stvarnim vlasnicima. Ako ste pak vlasnik fotografije, videa ili muzike, kontaktirajte me mailom, koji se nalazi na stranici “Info”, i video sa svim sadržajima će biti uklonjen sa portala.

I am not the owner of either the image, video or the original songs. Therefore, all rights go to their respective owners. If you are the owner of the image, video or any of the songs, write to me a private message, located on “Info” page, and I’ll delete this video immediately.

na vrh