Jean Michel Jarre – “Equinoxe”

Prosinac – 1978.

album-art

00:00

Jean Michel Jarre izdaje drugi album “Equinoxe“.

Pojavivši se na svjetskoj pozornici s prvijencem “Oxygen”, Jarre na drugom albumu nastavlja razvijati svoj osebujan stil, još više uranjajući u tehnološki zvuk tadašnjih instrumenata.

Iako manje komercijalan od svog prethodnika, od poznavatelja ove vrste glazbe, a i od većine kritike, “Equinoxe“ biva ocjenjen kao vrhunac umjetničkog i nadasve eksperimentalnog dometa ovog kreativca.

No, ono po čemu će “Equinoxe“ ostati zapamćen u povijesti jest podatak, da je nakon njegovog izlaska Jean Michel Jarre na koncertu u Parizu okupio ravno milijun ljudi postavivši neoborivi rekord, i time ušao u Guinessovu knjigu rekorda.


Jean Michel Jarre – Equinoxe part #4

Da bi se predočilo o čemu se radilo, dovoljno je reći da ni Jarreova žena Charlota Rampling, u pratnji prve dame Republike, zbog ogromne gužve koja je vladala, nije uopće stigla na koncert.


Jean Michel Jarre – “Equinoxe” / full album

Ja nisam vlasnik autorskih prava fotografija, videa ni muzike. Stoga, sva prava idu samo stvarnim vlasnicima. Ako ste pak vlasnik fotografije, videa ili muzike, kontaktirajte me mailom, koji se nalazi na stranici “Info”, i video sa svim sadržajima će biti uklonjen sa portala.

I am not the owner of either the image, video or the original songs. Therefore, all rights go to their respective owners. If you are the owner of the image, video or any of the songs, write to me a private message, located on “Info” page, and I’ll delete this video immediately.


*Sve naknade za autorska i srodna prava regulirane ugovorom s Gradskim Radio Trogir!
*All copyright, royalties and related fees regulated by the contract with Gradski Radio Trogir!

na vrh