Ian Hunter – “Fingers Crossed”

Rujan – 2016.

Skoro pa stidljivo na kapaljku su stizale informacije da Ian Hunter izdaje novi album, “Fingers Crossed”. Iznenađenje je bilo tu, jer nikakvih najava nije bilo, a ni koncertnih aktivnosti koje bi upućivale na to da Hunter nešto sprema.

A spremao je!

Dakle, Ian Hunter očito ne posustaje, Štoviše, ne samo to, već izdaje album koji će zauzeti istaknuto mjesto u njegovoj diskografiji, a ona je sve samo ne siromašna.


Ian Hunter – “Dandy”

Na albumu se nalazi i kompozicija “Dandy”, posvećena David Bowieu. Ne za ništa, jer Hunter svoj prvobitni uspon ima zahvaliti baš njemu, kad mu je ustupio vječnu “All the Young Dudes”, s kojom je Mott The Hoople (Hunterov band) došao na top liste i proširio glas o svom postojanju.

Ostatak albuma je u istom stilu, ili drugim riječima, čistokrvni rock and roll, kojeg se danas rijetko susreće.

Ian Hunter je uspio ono što danas rijetkima uspjeva (ako ikome!). Spojio je veličanstveni zvuk i kvalitetu sa patinom prošlosti. I pri tom je u potpunosti ostao u sadašnjosti. Izbjegao je patetiku i naricanje „nad hudom sudbinom“ i donio izričaj primjeren pravom rockeru u dvadeset i prvom stoljeću.

Ian Hunter je uvijek znao kako doprijeti do srca i duša. Nažalost ne i do novčanika, ali to je već neka druga priča.

I za kraj, citirao bih jedan komentar koji zorno prikazuje o kakvom se albumu radi:

„It’s the kind of record that you hear and think, “YES! Where have you been?”


Ian Hunter – “Ghosts”

Ja nisam vlasnik autorskih prava fotografija, videa ni muzike. Stoga, sva prava idu samo stvarnim vlasnicima. Ako ste pak vlasnik fotografije, videa ili muzike, kontaktirajte me mailom, koji se nalazi na stranici “Info”, i video sa svim sadržajima će biti uklonjen sa portala.

I am not the owner of either the image, video or the original songs. Therefore, all rights go to their respective owners. If you are the owner of the image, video or any of the songs, write to me a private message, located on “Info” page, and I’ll delete this video immediately.

na vrh