Guns N’ Roses – „Appetite for Destruction“

Srpanj – 1987.

L.A. Sunset Boulevard na svjetlo dana donosi još jedan u nizu sastava.

Bivajući jedan od stotine, Guns N’ Roses su znali samo jedno. Na površinu mogu samo na jedan način – kvalitetom i energijom.

I tu su bez ikakvih ograda jednostavno – pogodili.

Nimalo lagan početak biva okrunjen u Srpnju 1987. godine, izlaskom debut albuma „Appetite for Destruction“.

Po samom izlasku album doslovno dominira medijskim prostorom, kako u L.A. zoni, tako i šire. I to šire biva još šire, jer zarazni rifovi albuma i dobre kompozicije se prelijevaju preko Atlantika.

Engleska pada na juriš, Europa je slijedi kao domino. Istok ne prolazi ništa bolje. „Appetite for Destruction“ postaje globalni album, komad vinila koji se prodaje i prodaje i prodaje.

Ukratko, postaje najimpresivniji debut album u povijesti muzike, te do 2008. godine postaje 18 puta Platinast.


Guns N’ Roses – “Paradise City”

Guns N’ Roses postaju grupa za koju se otimaju svi promotori, no mnogi to gorko zažale, jer u mnogim slučajevima koncerti počinju s beskonačnim zakašnjenjima od par sati, završavaju u kaosu, a neki kao epilog imaju ulične nerede.
Sve je to dakako medijski potpomoglo globalnoj popularnosti ove grupe.

Ni kasniji albumi nisu ništa lošije prošli, no, tek danas isplivavaju detalji kao npr. da su mnoge kompozicije s kasnijih albuma u stvari one koje nisu našle mjesto na debut albumu. No, to ne umanjuje njihovu snagu i uticaj.

Guns N’ Roses su svojim djelovanjem obilježili epohu i iza sebe ostavili rijeku sljedbenika. Sastav je godinama djelovao samo s jednim originalnim članom, Axl Roseom. Za jedne od turneja su  posjetili Split i na sreću, bio sam na tom koncertu.

Ma koliko šutjeli o tome, ja glasno kažem, bio je to punokrvni rock koncert i jedan od najboljih na kojem sam ikada bio!

Ovih dana su se ponovo ujedinili i bez novog materijala krenuli na trijumfalnu turneju.


Guns N’ Roses – „Appetite for Destruction“ / full album

Ja nisam vlasnik autorskih prava fotografija, videa ni muzike. Stoga, sva prava idu samo stvarnim vlasnicima. Ako ste pak vlasnik fotografije, videa ili muzike, kontaktirajte me mailom, koji se nalazi na stranici “Info”, i video sa svim sadržajima će biti uklonjen sa portala.

I am not the owner of either the image, video or the original songs. Therefore, all rights go to their respective owners. If you are the owner of the image, video or any of the songs, write to me a private message, located on “Info” page, and I’ll delete this video immediately.

na vrh