Forbes & rockeri!

Money makes the world go round!

Forbes je institucija kojoj se vjeruje i na istinitosti informacija već desetljećima gradi reputaciju. Stoga, nema razloga da se ne vjeruje najnovijim izvještajima koji su došli iz uredništva, a koji kažu da su u razdoblju 2018./2019. godine, od rockera, najviše zaradile grupe the Eagles, Elton John i Metallica.

Sume koje se iznose su vrtoglave, počevši od the Eaglesa uz koje se veže ravno 100 milijuna dolara, sve do Dave Matthews Banda, sa (“skromnih”), 39 milijuna dolara.

Između su se smjestili Elton John, Guns N’ Roses , …., uglavnom, sa sumama od kojih se vrti u glavi. Kako bi ta vrtnja imala što bolji spin, napomenimo i to da the Eagles po nastupu inkasiraju 3.5 milijuna dolara, dok su rekorderi pa zaradi po nastupu Guns N’ Roses, s vrtoglavih 4 milijuna dolara, ali s opaskom, da su u dijelovima turneje koja još traje uzimali i 5 milijuna dolara.

U zaključku izvještaja stoji da sume koje se vrte oko nastupa superzvijezda nikada nisu bile veće, cijene karata nikada skuplje, te da se u proteklom periodu na koji se odnosi lista, a u odnosu na prošlo razdoblje, ukupno inkasiralo 250 milijuna dolara više.

Na ovu skračenu rock listu nema pop izvođača, kao ni iz drugih glazbenih formi. U njima vodi Taylor Swift, sa zaradom od 185 milijuna dolara od nastupa, dok je Kanye West iza nje s 150 milijuna dolara. Miljenik pop miljea, Ed Sheeran je odmah iza njih s 110 milijuna dolara.


Pogledajte kako izgleda ovogodišnja Forbesova lista rockera.
(lista sadrži 100 najprofitabilnijih izvođača!)

8. Eagles – $100m
19. Elton John – $84m
30. Metallica – $68.5m
53. Billy Joel – $53m
59. Fleetwood Mac – $49m
62. Paul McCartney – $48m
71. Guns N’ Roses – $44m
83. Rolling Stones – $41m
92. Dave Matthews Band – $39m

Izvor: Forbes

na vrh