Dee Clark – “Raindrops”

Travanj – 1961.

Dee Clark izdaje svoj najveći hit „Raindrops“.

Bila je to kruna rada i nastojanja da se uspne na vrh. To mu je i uspjelo, ali, kao i u mnogo slučajeva prije njega, a i nakon, bio je to ujedno i njegov „swan song“. Nakon što je potamnila slava hita i njegova je tonula uz rijetke bljeskove kojima je obasjavao donja mjesta top lista.

Dee je bio član nekoliko sastava koji se nisu makli od lokalnih granica. Nakon što je Little Richard iznenada napustio pjevanje kako bi se posvetio Bibliji, Dee uskače kako bi odradio umjesto njega ugovorene nastupe, i što je još neobičnije, umjesto njega ulazi u studio te time u biti preuzima njegov prateći bend Upsetters.

Sljedećih godina će lansirati nekoliko manjih hitova, da bi tog travnja 1961. godine lansirao svoj najveći „Raindrops“.


Dee Clark – “Raindrops”

Pjesma se polako, ali sigurno penje po top listama diljem svijeta, da bi svoje mjesto našla na samom vrhu u Americi, UK, Europi, pa čak i u Japanu. Bila je to svojevrsna senzacija, iako, ruku na srce, teško je danas slušajući je zaključiti zašto je to bilo tako. Ali to su bila ta vremena.

Pjesma „Raindrops“ je snimljena u „dahu“ za 3 sata. Ono što je možda izdvaja od produkcije tog doba jest upotreba zvučnih efekata, koja je kasnije postala potpuno normalna s dolaskom novih formi i skretanja muzike u progresivne vode.

Bilo kako bilo, za povijest muzike će ostati zabilježeno da je Dee Clark početkom šezdesetih imao veliki hit „Raindrops“, koji je kasnije u nekoliko obrada drugih pjevača posjećivao top liste.

Za povijesnu crticu, dovoljno!


Ja nisam vlasnik autorskih prava fotografija, videa ni muzike. Stoga, sva prava idu samo stvarnim vlasnicima. Ako ste pak vlasnik fotografije, videa ili muzike, kontaktirajte me mailom, koji se nalazi na stranici “Kontakt”, i video sa svim sadržajima će biti uklonjen sa portala.

I am not the owner of either the image, video or the original songs. Therefore, all rights go to their respective owners. If you are the owner of the image, video or any of the songs, write to me a private message, located on “Kontakt” page, and I’ll delete this video immediately.

na vrh