Cota G4 – Split, Ovčice / 06. Svibnja-2016.

Dobar koncert!

Mladi band Cota G4, iz Daruvara, je gostovao u Splitu. Održali su dobar koncert u kafe klubu Ovčice.

Nakon dva izdana albuma i bezbroj nastupa, nije uopće bilo sumnje da će biti dobar.

Na bini su izašli kao trio. Koliko vidim originalna postava je kvintet, ali ovu večer je repertoar bio prilagođen triju, tako da se i nije osjetilo. (govorim nažalost o prvoj dijelu koncerta, jer sam na početku drugog dijela morao otići!).

Prvi set su otvorili sa temom “Hush” i od prvog trenutka je publika živnula i kontakt je bio tu. Redali su se standardi ZZ Topa, Santane, Deep Purple, Whitesnake …. , uglavnom, ne vjerujem da je itko od prisutnih bio nezadovoljan izborom kompozicija. Možda ne sa svakom, ali većinom.

Osobno, svaka mi je legla. Dobro su ih obradili, neke iako zahtjevne, su protekle bezbolno i tečno. Tu prvenstveno mislim na Santaninu obradu Greenove “Black Magic Women”, koja je u originalu izvedena s kompletnim Santana Bandom.

Nakon pauze je počeo drugi set i ako ne griješim, trebao je biti sastavljen od autorskih kompozicija. Tako je i počelo, prije mog odlaska. O njima i ne mogu, jer ih ne poznam, nisam ih slušao. No, ono što sam čuo na YouTube-u nije me impresioniralo. Iskreno, njihov izričaj u bezbrojnim varijantama sam imao prilike čuti nebrojeno puta. Nema mi izazova!
Ali, koliko sam uspio vidjeti, moje mišljenje nije dijelio mlađi dio publike, koji je pratio bend u refrenima njihovih pjesama.

Stoga, „nitko nije prorok u svom selu!

Bilo kako bilo, sama reakcija publike je jasno rekla, Cota G4 je ispunila svoj zadatak. Pružili su dobar koncert i očito je da imaju “utakmica u nogama“.

Publika s druge strane, dobro je napunila prostor kluba, i već sada mogu reći da je kafe klub Ovčice stekao svoju publiku, koja se vraća i ne odlazi kući razočarana.

Interesantna je bila publika na ovom koncertu. Od „ostarjelih i olinjalih” rokera, preko gostiju koji su tu bili radi lijepe večeri do mladih, kojima je ovaj koncert bio ciljana odrednica.

Veoma rijetko viđena kombinacija!

I još jednom, čestitke organizatoru i komplimenti za način na koji se sve ovo skupa odvija, bez naplate ulaznica, uz korektne cijene pića, dobru i vjernu publiku.

Ukratko, ambijent i atmosfera koju svatko poželi u smiraj dana.

na vrh