„Bobby Vee meets Ventures“

Lipanj – 1963.

U doba rađanja velikih grupa i solo umjetnika, događale su se druge, isto tako interesantne stvari, danas nepravedno zaboravljene. Obično se pojava the Beatlesa uzima za početak eksplozije rocka šezdesetih i donekle, to je točno.
No, ne u potpunosti.

I prije Beatlesa je bilo života na sceni, pa i onog uzbudljivog, gledajući čak i s današnje distance. Jedna od takvih epizoda se zbila u Lipnju 1963. godine, kad izlazi album „Bobby Vee meets Ventures“. Trebao je to biti album ondašnjeg idola Bobby Veea, s obradama pjesama sastava The Ventures, koji su mu, za tu priliku, bili i prateći band.

No, po izlasku albuma, dogodilo se ono što nitko nije očekivao. The Ventures su jednostavno svojom kvalitetom i opusom nadigrali glavnog glumca u priči i de facto prisvojili taj album kao svoje izdanje.

To je otišlo toliko daleko, da se danas ovaj album smjestio u opus diskografije The Ventures, a ne Bobby Veea.


Bobby Vee meets Ventures – “Candy Man”

No, u stvari iznenađenje i nije baš bilo neočekivano, jer The Ventures su bili i ostali kao jedan od najplodnijih bendova uopće, s neoborivim rekordima u instrumentalnoj muzici koju su izvodili. Do današnjih dana su prodali više od 100 milijuna ploča, a isto tako, ostali su u povijesti kao rekorderi s 38 albuma na top listama, što ni Beatlesi nisu uspjeli oboriti. Nadasve, ostali su zapamćeni kao autori bezbrojnih instrumentala, od kojih su mnogi i danas u eteru.

No, i pored toga, malo ljudi zna tko su bili The Ventures. Inače uz ovaj sastav se veže i uzrečica: „Sastav koji je lansirao tisuće sastava“.

Dovoljno da ih potražite i poslušate !


Ja nisam vlasnik autorskih prava fotografija, videa ni muzike. Stoga, sva prava idu samo stvarnim vlasnicima. Ako ste pak vlasnik fotografije, videa ili muzike, kontaktirajte me mailom, koji se nalazi na stranici “Info”, i video sa svim sadržajima će biti uklonjen sa portala.

I am not the owner of either the image, video or the original songs. Therefore, all rights go to their respective owners. If you are the owner of the image, video or any of the songs, write to me a private message, located on “Info” page, and I’ll delete this video immediately.

na vrh