Bob Dylan – “Shadows in the Night”

Veljača – 2015.

O Bob Dylanu je jednostavno deplasirano išta pisati, osim golih činjenica.

O tom čovjeku je toliko toga napisano i rečeno, da ne postoji iole i jedan segment njegova umjetničkog života i rada koji nije debelo pokriven. Njegova privatnost nikada nije bila pod fokusom javnosti, pa ni sad.

Na drugu stranu, njegov umjetnički životni put je popločan s nekoliko karijera, od kojih bi ga, odvojeno, svaka posebno digla do statusa superzvijezde. Od buntovnika i vođe mladih šezdesetih, izdajnika akustičnog izraza tih istih godina, vjerskog preobraćenika sedamdesetih… , i da ne nabrajam dalje. Sve je to postigao izdavši 35 albuma.

Album “Shadows in the Night” izlazi te Veljače 2015. godine, bez neke velike i pompozne najave. Bila je najava, bilo je plačenih oglasa, ali  obzirom na gabarit umjetnika i te kako skromno.


Bob Dylan – “The Night We Called It A Day”

I što se događa?

Po izlasku album skače na prva mjesta top lista, postajući njegov osmi album koji u UK zasjeda na to mjesto i ujedno drugi u posljednjih šest godina. Imajući u vidu da je posljednji album „Together Through Life“, izdan prije šest godina, zaključak se sam nameće.

I ovaj put, kao i na ostalim albumima, Dylan ne mari puno za ljude oko sebe, a ni za publiku koja će ga slušati. Odabir kompozicija i njihova izvedba je po njegovom guštu, a ostali, to je njihov problem. Tipičan pristup velikana koji je beskompromisno gazio cijeli život i revolucionirao svojim „izdajama“ modernu muziku.

Svaki javni nastup Bob Dylana je isto tako medijski popraćen na sve moguće načine. Jedan od takvih istupa, kojeg je imao za vrijeme intervjua za magazin AARP, debelo je prodrmao ukočenu Ameriku i inu javnost. Tom je prilikom izjavio, da države i vlade nisu sposobne otvarati radna mjesta, već da to trebaju i mogu bogataši. Sagledavajući ovu izjavu u kontekstu, sve je jasno,
Nažalost, mnogi su je izvukli iz konteksta u kojem je nastala, no, to je već druga priča.

I da rezimiram.

Bob Dylan je izdao svoj trideset i šesti studijski album „Shadows in the Night“, i bez obzira na dozu odbojnosti kojom je obojen, zauzeo je sve vrhove top lista.

Od legende se manje nije ni očekivalo!


Bob Dylan – “Stay with Me”

Ja nisam vlasnik autorskih prava fotografija, videa ni muzike. Stoga, sva prava idu samo stvarnim vlasnicima. Ako ste pak vlasnik fotografije, videa ili muzike, kontaktirajte me mailom, koji se nalazi na stranici “Kontakt”, i video sa svim sadržajima će biti uklonjen s portala.

I am not the owner of either the image, video or the original songs. Therefore, all rights go to their respective owners. If you are the owner of the image, video or any of the songs, write to me a private message, located on “Kontakt” page, and I’ll delete this video immediately.

na vrh