Rolling Stone (Hrvatska)
2013. – 2015.

Listopad – 2015.

1. listopada 2015-te godine je objavljeno da hrvatsko izdanje magazina Rolling Stone prestaje izlaziti.

Nakon agonije koja je trajala više od četiri mjeseca, redakcija i vlasnik licence za hrvatsku su objavili ovu tužnu vijest.

Magazin je svojim djelovanjem nakratko otvorio prozor kroz kojeg je provirivala neka nada u bolje (muzičko) sutra.
Zaludu!

Na ovim balkanskim, muzičko retardiranim prostorima teško od išta može uspjeti. Osim dakako mentalno zaglupljujućih uradaka uvijenih u kratku suknjicu i sa kojom ispadnutom cicom ili bradavicom. Ne želim ulaziti u to što je ostalo iza ovog lista, jer koliko vidim na netu, bilo je i sudskih tužbi za neisplaćene honorare i angažmane.

Znam da je sve pa i muzika čisti business i da u njemu vrijede brutalni zakoni džungle. No, svejedno, Rolling Stone je bio dašak onoga što zovemo moderna kultura.

Kad vidim da se za portale koji katkad jedva objave nemušti članak svakih pola godine dodjeljuje veliki novac na ime poticaja, pa čak se i nepostojećim portalima dodjeljuju državna sredstva, onda se zapitam, gdje u stvari ovo društvo ide?
Znamo gdje jest, ali ono gdje ide je daleko mračnije!

Prvo izdanje hrvatskog Rolling Stonea je izašlo u listopadu 2013. i s nekakvim uspjehom se nosilo s bremenom našeg (korumpiranog) sistema, do konačnog pada.

Ovim padom je cjelokupan prostor bivše Jugoslavije ostao bez i jednog referentnog papirnatog muzičkog izdanja, vraćajući nas ponovo mračno kameno doba. Nadam se da će se u budučnosti ipak naći neka firma ili izdavačka kuća koja će zatražiti licencu i pokrenuti ovaj magazin na webu, jer nije tajna da papirnata izdanja ipak pripadaju nekom drugom stolječu.

Jer njegovo prisustvo na našem tržištu jest u biti jedini opipljivi dokaz da u ovoj zemlji ima još ljudi koji misle i imaju ukus.

Ostajući bez njega, gubi se medijski oslonac. A kad se on izgubi, na njegovo mjesto uskaču netalentirani supstituti, koji nisu vrijedni niti prezira!

Povezani članci