Sandy Denny – “Rendezvous”
02. Svibnja – 1977.

album-art

00:00

Sandy Denny izdaje posljednji solo album „Rendezvous“

Matična grupa Fairport Convention je zaokružila prvu fazu postojanja, kreativno je prešla vrhunac i ispred nje je bila samo stagnacija i reciklaža.

Ta je situacija dovela do toga da su Sandy Denny i Trevor Lucas odlučili napustiti grupu i posvetiti se solo radu.

Sandy je i prije bila uspješna na tom polju, tako da je prelazak u solo vode bio logični korak.

U tom ozračju izdaje četvrti solo album „Randevuiz“. Album je producirao Trevor Lucas, kojem se poprilično toga stavlja na dušu. Naime, Trevor je pristupom produkciji, odnosno aranžmanima pokušao prebaciti Sandy iz prog/folk u main stream milje, dakako, nastojeći kapitalizirati njen status na komercijalnom planu. Taj je pokušaj pridonio općoj ocjeni albuma kao preproduciranim, što je najmanje što je Sandy trebala u tom trenutku.

Spletom okolnosti, nažalost, bit će to posljednji album ove umjetnice.,
Iz nejasnih i nikada objavljenih razloga, album je po finaliziranju zadržan u ladici skoro punu godinu dana. Matična kuća Island Records je odlagala nekoliko puta izlazak ovog albuma, ne navodeći nikakav (opravdani) razlog.


Sandy Denny – “All Our Days”

Kad je album naposljetku izašao, Sandy je već bila u poodmaklom stupnju trudnoće, tako da je dogovorena turneja u cilju promocije albuma odgođena. Pokazalo se nažalost, ne odgođena, već otkazana, jer Sandy neposredno prije početka turneje, nakon poroda, umire.

Album je kritika dočekala s mješovitim ocjenama, poglavito jer je njen glas tijekom godina, a radi droge i alkohola, poprilično erodirao, izgubio na svojoj autentičnosti i upečatljivosti koja ju je krasila. No, za razliku od glasa, manje, više svi su joj davali velike kredite za skladnje, naglašavajući da se na albumu nalaze neke od njenih najzrelijih kompozicija.

Interesantno je da je na albumu obrada kompozicije Elton Johna, “Candle in the Wind”, koju je ovaj originalno napisao (zajedno s Bernie Taupinom) za preminulu Marilyn Monroe )

Sve u svemu, album vrijedan svoje minutaže, bez obzira na manjkavosti i na trenutke prenapuhane produkcije.

Inače Sandy Danny je pored svoje uloge u životu grupe Fairport Convention, pod velika svjetla medijskih reflektora došla zbog svog sudjelovanja u pjesmi „The Battle Of Evermore“, koja se našla na četvrtom albumu Led Zeppelina. Time se upisala u povijest moderne muzike kao jedina osoba koja je sudjelovala na nekoj od snimaka jedne od najvećih grupa moderne muzike.


Sandy Denny – “Rendezvous” / full album

Ja nisam vlasnik autorskih prava fotografija, videa ni muzike. Stoga, sva prava idu samo stvarnim vlasnicima. Ako ste pak vlasnik fotografije, videa ili muzike, kontaktirajte me mailom, koji se nalazi na stranici “Kontakt”, i video sa svim sadržajima će biti uklonjen sa portala.

I am not the owner of either the image, video or the original songs. Therefore, all rights go to their respective owners. If you are the owner of the image, video or any of the songs, write to me a private message, located on “Kontakt” page, and I’ll delete this video immediately.


*Sve naknade za autorska i srodna prava regulirane ugovorom s Gradskim Radio Trogir!
*All copyright, royalties and related fees regulated by the contract with Gradski Radio Trogir!

na vrh