Neil Young – “Peace Trail”
09. Prosinca – 2016.

Neil Young je neumoran. Oduvijek bio hiperaktivan, ali se ipak nekako očekivalo da će bar “po stare dane” malo usporiti.

Teško, nakon uspješnog lansiranja Pono projekta (servis za skidanje muzike visoke kvalitete i istoimeni player), nakon jednog od križarskih pohoda, a ovaj put je na meti bio Monsanto, nakon izdavanja albuma, Young ulazi u studio i … uslijedila je najava.

Dakle, Neil Young izdaje trideset i osmi solo album i što je najinteresantnije, za razliku od svojih vršnjaka koji izdaju albume svakih desetak godina, ovo mu je drugi album u istoj godini. (prvi je bio album snimljen u živo “Earth”, izdan u šestom mjesecu 2016. godine)

Album “Peace Trail” objedinjuje tematiku izloženu na prethodna dva albuma, “The Monsanto Years” i “Earth”. Drugim riječima, Young ne posustaje u svojem pohodu na multinacionalne kompanije koje cijede duše prosječnog Amerikanca.

Kao najava albuma je izdana singlica “Indian Givers”, koja se bavi jednom drugom temom.


Neil Young – “Indian Givers”

Naime, Young secira bezobzirnost vezanu uz izgradnju naftnog cjevovoda u Dakoti, koji svojom trasom ugrožava rezervat plemena Sioux. Dakle otvoren je još jedan front!

Neil Young se od konačnog raspada grupe Crosby, Stills, Nash & Young u potpunosti posvetio borbi za prava čovjeka. Ne samo deklarativno. Tako je svojevremeno pokrenuo križarski pohod protiv multinacionalne kompanije Starbucks, nedavno protiv Monsanta, žestoko se obrušivši na licemjerje i korumpiranost sistema koji dozvoljava postojanje takvih kompanija.

Isto tako, jedan je od osnivača Farm Aida koji je doslovno spasio na stotine malih farmera u Americi. U tom je isto tako, bio jedan od pokretača izmjene zakona o farmerima u toj zemlji.

Namjerno ili ne, Young se od ortodoksnog rokera polako preobrazio u angažiranog borca koji upotrebljava svoje ime i svoju muziku da bi prenio poruku.

I ljudi ga slušaju, i to u ogromnim količinama!


Neil Young – “Peace Trail” / full album

Ja nisam vlasnik autorskih prava fotografija, videa ni muzike. Stoga, sva prava idu samo stvarnim vlasnicima. Ako ste pak vlasnik fotografije, videa ili muzike, kontaktirajte me mailom, koji se nalazi na stranici “Info”, i video sa svim sadržajima će biti uklonjen sa portala.

I am not the owner of either the image, video or the original songs. Therefore, all rights go to their respective owners. If you are the owner of the image, video or any of the songs, write to me a private message, located on “Info” page, and I’ll delete this video immediately.

na vrh