Kevin Ayers
1944. – 2013.
18. Veljače – 2013.

U današnjem svijetu muzičkog i inog businessa postoje celebrity koji su celebrity samo zato jer su celebrity. U pravilu nitko nema pojma čime se zapravo bave i što su to u životu napravili da budu celebrity.

S druge pak strane, postoje osobe koje su van svjetla reflektora, ali aktivne u kreativnom segmentu u toj mjeri, do gabarita, „da nije njega/nje bilo, to i to danas ne bi postojalo ili u najmanju ruku, pak ne bi izgledalo kao što danas izgleda“.

Kevin Ayers je bio jedna od takvih osoba, koje su cijelog života bile prisutne u krucijalnim, a katkad i presudnim projektima i svojim su radom usmjerili tokove moderne umjetnosti.

Da, Kevin je bio poznat u umjetničkim krugovima, poglavito muzičkim, jer je svojim djelovanjem pokrenuo i udario veliki pečat sceni koja je svojom iznimnom lucidnošću miješanja stilova stekla status posebnog muzičkog entiteta, Canterbury scenu.

Zajedno s Mike Ratledgeom i Daevid Allenom osniva Soft Machine, koji je u prvim projektima bio okrenut psihodeliji koja je u tom trenutku bila u velikom uzletu. Sama činjenica da su dijelili pozornicu s Pink Floyd dovoljno govori o statusu grupe.


Stranica koju ste otvorili je samo uvod u objavu. Integralnu verziju možete naći ovdje!

Povezani članci