“Eat That Question: Frank Zappa In His Own Words”
25. Siječnja – 2016.

“Eat That Question: Frank Zappa In His Own Words”, film o Frank Zappi, jednom od najvećih umjetnika prošlog stoljeća, ugledao je svjetlo dana premijerno na Sundance  Film festivalu u Siječnju 2016. godine.

Film je režirao Thorsten Schutte, a pokriva segmentno Frankov život s akcentom na njegove posljednje dane, kad je manijakalno radio kako bi što više ostavio iza sebe.

Time je u svoju legislativu „ukrcao na „tone“ novog materijala, koji će se nakon njegove smrti godinama, pa i desetljećima objavljivati, jer ritam nastanka je bio jednostavno ubitačan.
Sve postaje jasno kad se samo napomene da je po isteku drugog desetljeća ovog stoljeća objavljen njegov stoti album, od kojih je gotovo pola lansirano nakon njegove smrti, onda gabarit arhive poprimaju realne razmjere.

O Zappi se puno toga zna, njegov je umjetnički put popločan je bezbrojnim pravcima, eksperimentima, do te mjere da je na trenutke bilo zaboravljeno da je je isto tako jedan od najvećih živućih gitarista. Lucidnost njegove svirke, a posebno komponiranja, ga je smjestila na sam vrh velikana prošlog stoljeća, a kad se pogledaju žanrovi u kojima se ogledao, od popa, rocka, fuzije, klasike, velikih orkestara, i da ne nabrajam dalje, onda mu se ne može odreći i crta genijalnosti, koja izranja iz mnogobrojnih, danas priznatih, remek djela koje je stvorio.


Stranica koju ste otvorili je samo uvod u objavu. Integralnu verziju možete naći ovdje!

Povezani članci