The Zombies – “Still Got That Hunger”

Listopad – 2015.

The Zombies su počeli kao stotine drugih bendova za vrijeme Britanske invazije i utopili se u masu koja je nezadrživo nadirala s Otoka na američki kontinent.
Izlaskom prvog albuma „Begin Here“, pogotovo singlice “She is Not There”, the Zombies stječu toliko željenu popularnost.

Nažalost grupa nije izdržala pritisak i raspada se prije izlaska drugog albuma. Slučaj je htio, da taj album “Odyssey and Oracle”, bude ono što nitko nije očekivao – remek djelo. Za grupu prekasno, no, album sam za sebe probija sve barijere i postaje ikona šezdesetih i jedno od najcjenjenijih djela te ere uopće. Zašto se grupa nije okupila i pobrala vrhnje, nije mi poznato.

Okupili su se ponovo nakon desetak godina i od tada, s prekidima, djeluju po pozornicima širom svijeta. U ovom stoljeću su čak izdali tri albuma, sva tri cijenjena kod ljubitelja muzike koju sviraju.

I kad se činilo da će the Zombies polako, ali sigurno potonuti pod teretom godina, događa se 2015. godina. Skoro sramežljivo izlazi album “Still Got That Hunger”. Uz par promo koncerata trebao je to biti “business as usual”.
Ali nije!


The Zombies – “Moving On”

Interes za sastavom je naglo porastao i zakupljene dvorane su postale pretijesne. Par koncerata se razvuklo u punu turneju i sve je upućivalo da će the Zombies doživjeti drugu mladost. I obistinilo se.

Nakon uspješne britanske turneje, na krilima neočekivanog uspjeha, the Zombies kreću preko Atlantika. Turneju otvaraju koncertom u Bostonu, 06. Listopada, 2015. godine. Već je taj koncert dao naslutiti u kojem će ozračju proteći ostatak. Koncert svi mediji opisuju jednako i jednom riječju, trijumf.

Bilo je to prvi put da je kultni album “Odyssey and Oracle” izveden u živo i u cijelosti. Štoviše, izveden je od strane originalnih (preživjelih) članova grupe. (Gitarist Paul Atkinson je umro 2004. godine). Koncert je bio podijeljen na dva djela. U prvome su izvodili svoje najveće hitove, uključujući i vječnu, “She is Not There”, da bi u drugom dijelu u cijelosti izveli svoj kutni album, po prvi put!

Odaziv publike je bio očekivan. U toku izvođenja albuma, dvorana je doživljavala magične trenutke i sve se stopilo u velikom finalu s njegovim svršetkom. Publika nije dozvolila da se koncert završi. Frenetičnim skandiranjem je dozivala umjetnike na pozornicu i s nje je još jednom došla „She is Not There“.


The Zombies – “Edge of the Rainbow”

Inače, album „Still Got That Hunger“ je šesti album grupe the Zombies. Interesantno je to da je financiranje albuma odrađeno preko web stranice PledgeMusic, koja je specijalizirana za crowdfunding. Band je od tangirane sume prikupio 143%, što dovoljno govori o interesu kojeg je pobudila sama vijest da će se snimati album.

Album je sastavljen od kompozicija koje su snimili članovi benda van njegovog okvira, djelom od snimaka nastalih u razdoblju kad je grupa bila aktivna i naposljetku, od kompozicija grupe Argent, koja je proizašla iz originalne postave the Zombiesa.

Sve ovo skupa čini ovu priču pomalo bizarnom, pomalo čudesnom, da bi se u nekom povijesnom okviru mogla ispričati “bajka” koja bi počela:

Bio jednom jedan sastav, zvali su se the Zombies ….


The Zombies – “Still Got That Hunger”/ full album

Ja nisam vlasnik autorskih prava fotografija, videa ni muzike. Stoga, sva prava idu samo stvarnim vlasnicima. Ako ste pak vlasnik fotografije, videa ili muzike, kontaktirajte me mailom, koji se nalazi na stranici “Info”, i video sa svim sadržajima će biti uklonjen sa portala.

I am not the owner of either the image, video or the original songs. Therefore, all rights go to their respective owners. If you are the owner of the image, video or any of the songs, write to me a private message, located on “Info” page, and I’ll delete this video immediately.

na vrh