The Rolling Stones – „Come On“

Lipanj – 1963.

The Rolling Stones izdaju prvu singlicu, obradu Berryjeve kompozicije,  „Come On“.

I pored uspona na donji dio top lista, singlica prolazi skoro nezapaženo. Diskografska kuća Decca loše ju je promovirala, u stvari, lansirali su samo jednu  plaćenu reklamu.

Interesantno je još i to, da su Rolling Stonesi odbijali izvoditi ovu pjesmu u živo. No, povijest se počela pisati, i ništa je nije moglo zaustaviti.

Druga singlica „I Wanna Be Your Man”, je bio dar Lennona i McCartneya, Stonesima. S ovom singlicom u stvari počinje službena biografija The Rolling Stonesa.


The Rolling Stones – „Come On“

Nakon nje grupa odlazi na turneju s blues legendama i tom prilikom brusi svoj scenski nastup. Povratak je ujedno označio i ulazak u studio, za veliku ploču. Kako nisu imali svoga materijala, na njoj su se našle većinom obrade.

Na nagovor managera, koji nije želio plaćati tantijeme drugim autorima, počinju skladati svoje pjesme.

Ostalo je povijest znana manje više svima.


Ja nisam vlasnik autorskih prava fotografija, videa ni muzike. Stoga, sva prava idu samo stvarnim vlasnicima. Ako ste pak vlasnik fotografije, videa ili muzike, kontaktirajte me mailom, koji se nalazi na stranici “Info”, i video sa svim sadržajima će biti uklonjen sa portala.

I am not the owner of either the image, video or the original songs. Therefore, all rights go to their respective owners. If you are the owner of the image, video or any of the songs, write to me a private message, located on “Info” page, and I’ll delete this video immediately.

na vrh