The Jesus Lizard – “Shot”

Beskompromisni, orginalni i dosljedni sebi!

Objavljeno 27.04-2016

Ne preporučiti ovaj album doslovno bi graničilo sa grijehom. Iako je prošlo 20 godina od njegova izlaska, fascinacija ovim albumom je sve veča i veča.

Ovo je bio prvi album za veliku etiketu i u to vrijeme su vladali strahovi da bi se grupa mogla prodati komercjalnoj struji. No, s prvim slušanjem svaki strah nestaje u tren!

I dalje je to brutalna glazba sa žestokim rifovima Duane Denisona. Duane je ovaj put utkao elemente jazza i bluesa u svoj izričaj i time se stavio u poziciju inovativnog gitariste. Iskreno, teško da je itko ovo očekivao, ali Duane je mješavinu tako majstorski obradio, da je njegov potpis ostao netaknut.

David Yow pjeva puno discipliranije. Vokal je razumljiv i vrlo fokusiran. Urlanje je svedeno na najmanju moguću mjeru te se i time ovaj album distancira od prethodnika.


The Jesus Lizard – “More Beautiful Than Barbie”

Ritam sekcija basiste David Wim Simsa i bubnjara McNeillya je naglašena i precizna poput stroja, sa sjajnim osječajem za dinamiku.

Njih četvorica stvaraju takvu glazbu da se teško može sa ičim usporedi. Jednostavno glazba, koja se na ovom albumu kreče od bazičnih brutalnih momenata do izrazito fluidnih, sjetnom atmosferom obojenih trenutaka, kakve vjerojatno samo oni mogu napraviti.

Nakon toliko dobrih albuma koji su prethodili albumu “Shot”, naprosto je nevjerojatno da su The Jesus Lizard izdali još jedan ovakav album. Ovaj put, skoro pa, bez ikakve zamjerke.

Lirika u pjesmama je i dalje mračna i depresivna, kao i bolni vapaji neprilagođenog pojedinca. Sve ovo je još debelo podrctano sjajnim vokalom kojeg je isporučio David Yow.

I za kraj. Ovaj album neče donijeti veliku slavu svojim tvorcima, ali kultno sljedbeništvo svakako da!

Kad se radi o grupi The Jesus Lizard, to je normalni sljed događaja!

The Jesus Lizard i dalje ostaju na pozicijama genijalnog banda bez mrlje u svom opusu, koji još uvijek svira beskompromisno svoju jedinstvenu i orginalnu glazbu.

*Stavovi izneseni u kolumnama i komentarima na ovom portalu su osobni stavovi autora i ne odražavaju nužno stav MLP-U portala.


 Ja nisam vlasnik autorskih prava fotografija, videa ni muzike. Stoga, sva prava idu samo stvarnim vlasnicima. Ako ste pak vlasnik fotografije, videa ili muzike, kontaktirajte me mailom, koji se nalazi na stranici “Info”, i video sa svim sadržajima će biti uklonjen sa portala.

I am not the owner of either the image, video or the original songs. Therefore, all rights go to their respective owners. If you are the owner of the image, video or any of the songs, write to me a private message, located on “Info” page, and I’ll delete this video immediately.

na vrh