“The Bizarre World of Frank Zappa”

Travanj – 2019.

Ipak kreće!

Ovo je bio odgovor na višemjesečna spekuliranja o tome da li će hologram Frank Zappe krenuti na turneju ili ne?
Bilo je neće, pa hoće, …

Neposredno nakon najave Frank Zappa Trust, zaklade koja se brine o opusu ovog velikog umjetnika, da će po uzoru na rastući trend holograma na pozornicama, potpisati ugovor s Eyellusion, najvećim “proizvođačem” holograma u Americi, a time i u svijetu, javio se Dweezil Zappa koji je pokušao osporiti legitimnost dogovora i samu turneju. Izašavši u javnost s tezom, da mu je otac živ da ni u kom slučaju ne bi dozvolio da nitko svira umjesto njega na turneji, Dweezil je posijao sjeme razdora koje se ispriječilo između njega i zaklade.

S druge je pak strane, odobravajući ideju stajao Dweezilov brat, Ahmet Zappa, koji je ne samo opravdavao cijeli projekt već se i aktivno uključio u njegovu realizaciju. (Ahmet je svojevremeno pokrenuo sudsku parnicu u nakani da spriječi brata da upotrebljava očevo ime i izvodi njegov opus. Toliko o bratskoj ljubavi!)

I onda je napokon, te godine i mjesecu Travnju ipak bilo sve jasno, hologram Frank Zappe kreće na turneju “The Bizarre World of Frank Zappa”.

Na pozornici su bili eminentni glazbenici, svi od reda bivši suradnici “živog” Zappe. ( gitaristi Ray White i Mike Keneally, basist Scott Thunes, multi-instrumentalist Robert Martin, perkusionist Ed Mann i bubnjar Joe “Vaultmeister” Travers.)

Slogan pod kojim je objavljena vijest se temeljila na izjavi samog Zappe koji je jednom prilikom izjavio: “I’m a person who likes to do what he wants to do, whether people like it or not”. Ovom je izjavom stavljena točka na i, iako, ruku na srce, u originalu nije ovako bila izrečena i bila je u sasvim drugom kontekstu.

Za vrijeme te turneje Dweezil Zappa je bio na svojoj turneji “Zappa Plays Zappa”, po običaju izvodeči opus svog oca.


Ja nisam vlasnik autorskih prava fotografija, videa ni muzike. Stoga, sva prava idu samo stvarnim vlasnicima. Ako ste pak vlasnik fotografije, videa ili muzike, kontaktirajte me mailom, koji se nalazi na stranici “Info”, i video sa svim sadržajima će biti uklonjen sa portala.

I am not the owner of either the image, video or the original songs. Therefore, all rights go to their respective owners. If you are the owner of the image, video or any of the songs, write to me a private message, located on “Info” page, and I’ll delete this video immediately.

na vrh