Screaming Trees – „Wrong Turn To Jahannam (Live From Egg Studio 1991)“

Screaming Trees su prije pola godine objavili album, „Live At Egg Studio“, a riječ je o polu live/ polu studijskoj snimci iz 91′, u studiju Egg Conrada Una, nakon objavljivanja albuma „Uncle Anesthesia“, što je bio prvi album za veću diskografsku kuću, Epic Records.

Album je objavljen kao bijeli vinilu sa žutom etiketom, zbog čega izgleda kao pečeno jaje.

Za to vrijeme, bend je napustio bubnjar, Mark Pickarel, kojeg je trenutno zamijenio Dan Peters iz Mudhoney, dok je miks radio Jack Endino, kućni producent diskografske kuće Sub Pop, najpoznatiji po radu s imenima poput Nirvana, Soundgarden, Mudhoney.

Album sadrži pjesme poput „Orange Airplaine“ s njihovog, prvog dugosvirajućeg albuma, „Clairvoyance“, zatim stvari tijekom njihove faze kada su bili na diskografskoj kući SST („Ivy“, „Don’t Look Down“, „End Of The Universe“), „Change Has Come“ s istoimenog EP za diskografsku kuću Sub Pop, kao i s novodolazećeg albuma, „Uncle Anesthesia“, (Uncle Anesthesia, Bed Of Roses, Alice Said, Caught Between, Ocean Of Confusion).

Za album bih kazao da je neka vrst dokumenta benda kada su bili na vrhuncu svoje kreativnosti i snage, demonstrirajući svoju energiju kakvu bi imali na svojim koncertima, pa samim time glazbene scene iz koje su potekli.

Sam gitarist Gary Lee Connor je kazao: “Mora da smo bili prilično dobro raspoloženi da je Mark (Mark Lanegan, vokal, op.prev.) predložio da snimimo set. Obično je želio pobjeći odatle što je brže mogao. Lijepo smo se proveli taj dan. Na snimci možete čuti da smo to svirali kao pravi live nastup od prvih dana. U 80-ima, čak i ako smo svirali za dvoje ljudi, trudili smo se da to bude što je moguće energičniji set. U Egg-u smo to radili za sebe. Gitara nije uvijek bila usklađena, ali je energija bila prisutna. Bio je potpuno sirov.”

Faktografije radi, evo imena:

Mark Lanegan – vokal

Gary Lee Connor – gitara

Van Connor – bas

Dan Peters – bubnjevi


Screaming Trees – „Wrong Turn To Jahannam (Live From Egg Studio 1991)“ / full album

Ja nisam vlasnik autorskih prava fotografija, videa ni muzike. Stoga, sva prava idu samo stvarnim vlasnicima. Ako ste pak vlasnik fotografije, videa ili muzike, kontaktirajte me mailom, koji se nalazi na stranici “Kontakt”, i video sa svim sadržajima će biti uklonjen s portala.

I am not the owner of either the image, video or the original songs. Therefore, all rights go to their respective owners. If you are the owner of the image, video or any of the songs, write to me a private message, located on “Kontakt” page, and I’ll delete this video immediately.


*Stavovi izneseni u kolumnama i komentarima na ovom portalu su osobni stavovi autora i ne odražavaju nužno stav MLP-U portala.

na vrh