Robert Plant – “Now and Zen”

Veljača – 1988.

album-art

00:00

Robert Plant izdaje četvrti solo album, pod nazivom „Now and Zen“. Sam naslov puno toga kaže.

No, ovaj album je značajan za samog Planta iz drugog razloga. Naime, po prvi puta od raspada Led Zeppelina, obnavlja suradnju s Jimmy Pageom. Ta će se suradnja nastaviti i održati dugi niz godina.

Album donosi još jedan moment. Plant se na njemu polako, ali sigurno vraća svom izvoru, bluesu. Doduše, taj blues nije čist, niti je kao takav zastupljen na albumu, ali će i te kako determinirati daljnji tok njegove karijere.

Inače album je bio dobro pozicioniran na top listama. S obje strane Atlantika je došao na Top 10, (#6 u UK,  #10 u Americi). S njega su isto tako skinuta dva veoma uspješna singla. Od strane RIAA-e je proglašen tri puta platinast.


Robert Plant – “Heaven Knows”

No, konačnu ocjenu albuma je ipak dao sam autor u jednom razgovoru, prije par godina. Rekao je otprilike ovo:

U vrijeme kad je album „Now and Zen“ izašao, izgledalo je kao da sam opet bio veliki. Bio je na Top 10 albuma s obje strane Atlantika. Ali, kad ga sada slušam, osjećam da se dosta pjesama izgubilo u “tehnologiji vremena”.

Svaki drugi komentar je suvišan!


Robert Plant – “Ship of Fools” 

Ja nisam vlasnik autorskih prava fotografija, videa ni muzike. Stoga, sva prava idu samo stvarnim vlasnicima. Ako ste pak vlasnik fotografije, videa ili muzike, kontaktirajte me mailom, koji se nalazi na stranici “Info”, i video sa svim sadržajima će biti uklonjen sa portala.

I am not the owner of either the image, video or the original songs. Therefore, all rights go to their respective owners. If you are the owner of the image, video or any of the songs, write to me a private message, located on “Info” page, and I’ll delete this video immediately.


*Sve naknade za autorska i srodna prava regulirane ugovorom s Gradskim Radio Trogir!
*All copyright, royalties and related fees regulated by the contract with Gradski Radio Trogir!

na vrh