Robert Plant – “Carry Fire”

Listopad – 2017.

Najava novog albuma!?
Robert Plant je objavio kratki video ne baš jasnog razloga postojanja. Spekuliralo se o prvom traileru za novi album.
I ime je u fazi nagađanja, a u toj sferi prevladava naziv “A Way With Words”

Da, Robert Plant je izdao novi album pod naslovom “Carry Fire”.

Kao pilot u medije je puštena singlica “The May Queen”, koja od svojih prvih nota ne ostavlja nikakvu sumnju o time tko je pjeva i tko je autor.

Album “Carry Fire” je jedanaesti solo album ovog velikana i beskompromisnog borca za svoj put i izričaj.

I na ovom albumu Planta prati njegov stalni bend The Sensational Shape Shifters, dok mu se u studiju pridružila Chrissie Hynde (the Pretenders), s kojom je otpjevao obradu “Bluebirds Over The Mountain”, klasik iz 1958. godine u originalnoj izvedbi Ersel Hickeya. (najpoznatije obrade ovo pjesme su dali Beach Boys i Ritchie Valens)


Robert Plant – “The May Queen”

Ostatak materijala na albumu se kreće negdje između “Stairway to Heaven” i “Mighty ReArranger”!?

Nakon što je album izašao Plant je krenuo na turneju, nažalost, samo po Otoku. Dakako, nakon Otoka je na red bila Velika Bara. Kako Plant u najbogatijoj zemlji svijeta (govorimo o muzičkom bogatstvu!) ima kultni status, turneja je prošla u trijumfu i bez sjene matičnog benda koje se oslobodio godinama prije toga.


Robert Plant – “Carry Fire” / full album

Ja nisam vlasnik autorskih prava fotografija, videa ni muzike. Stoga, sva prava idu samo stvarnim vlasnicima. Ako ste pak vlasnik fotografije, videa ili muzike, kontaktirajte me mailom, koji se nalazi na stranici “Info”, i video sa svim sadržajima će biti uklonjen sa portala.

I am not the owner of either the image, video or the original songs. Therefore, all rights go to their respective owners. If you are the owner of the image, video or any of the songs, write to me a private message, located on “Info” page, and I’ll delete this video immediately.

na vrh