Ringo Starr – “Give More Love”

Rujan – 2017.

Kad netko ima 77 godina obično se na njega gleda kao na osobu u (naj)kasnijoj životnoj dobi. I ništa lošeg u tome. To je vrijeme kad se sumiraju svi životni računi i polažu pred sobom u onom vječnom “da li bih nešto napravila/o drugačije?“.

Kad netko ima 77 godina onda su mu unuci centar malog svijeta oko kojeg su okreče dobar dio dana i života, jer kroz njih se vidi ono što ostaje iza.

Sve je ovo veoma lijepo napisano, ali ne odnosi se na jednu osobu, na Ringo Starra. Iako već tamo od sredine šezdesetih nije trebao raditi ni dana da bi luksuzno živio do kraja života, Ringo od prvog dana raspada matične grupe the Beatles radi. Ali većinom ispod svjetla medijskih reflektora.

Ono što je ostavio obasjavanju jest njegova scenska aktivnost. Nakon 18 studijskih albuma i bezbroj pojavljivanja i koncerata, osniva “fleksibilniAll Stars bend, koji kao što ime kaže, okuplja zvijezde rocka i s njima krstari po sjevernoameričkom kontinentu. Kao članovi benda uskaču prema mogućnostima velika i poznata imena.


Ringo Starr – “Give More Love”

Formula se pokazala uspješnom.
I u povodu 77-og rođendana Ringo je bio na putu, kad je najavio novi album “Give More Love”.

Moramo biti iskreni i reći da su njegovi albumi daleko od sjaja i karizme koje su imali albumi Beatlesa, pa čak i od solo albuma ostalih iz grupe, ali Ringo je nekako uvijek uspijevao ostati na površini, katkad dišući samo na slamku, ali ipak dišući.

Nije tajna i da je njegov talent za pisanje i komponiranje skoro pa obrnuto proporcionalan talentu za sviranje bubnjeva i talentu kojeg ima kad je komika u pitanju. (Mimo svoje velike ljubavi prema fotografiji, da nije postao bubnjar najveće grupe svih vremena, vjerojatno bi bio član Monty Pythona.)

Na albumu “Give More Love” se po običaju pojavljuje cijela krema veteranskog rocka. Tu je bivši pajdaš iz Beatlesa i jedini uz Ringa koji je živ, Paul McCartney. Društvo u studiju Ringu je pravio i gitarista grupe Eagles, Joe Walsh (koji mu je ujedno i zet!), te Edgar Winter i Steve Lukather. Tu se niz ne završava. Na albumu su još Peter Frampton, Richard Marx, Glen Ballard, Dave Stewart, Don Was i Timothy B. Schmit.

Ukratko, iako je na omotu albuma otisnuto Ringovo ime, očito je da je ovo album grupe Ringo Starr & His All-Starr Band.

Kako god bilo, Ringo je zaslužio kredite!


Ringo Starr – “Give More Love” / full album


Ja nisam vlasnik autorskih prava fotografija, videa ni muzike. Stoga, sva prava idu samo stvarnim vlasnicima. Ako ste pak vlasnik fotografije, videa ili muzike, kontaktirajte me mailom, koji se nalazi na stranici “Info”, i video sa svim sadržajima će biti uklonjen sa portala.

I am not the owner of either the image, video or the original songs. Therefore, all rights go to their respective owners. If you are the owner of the image, video or any of the songs, write to me a private message, located on “Info” page, and I’ll delete this video immediately.

na vrh