“The Beatles: Eight Days a Week – The Touring Years”

Rujan – 2016.

U distribuciju je krenuo film o neuništivim The Beatlesima.

Ron Howard, oskarovac i cjenjeni režiser se prihvatio posla i od obilja materijala sastavio dokumentarac za kojeg kažu da će nadmašiti sve prijašnje (to se doduše tvrdi za svaki novi film o bilo kojoj grupi).

Po običaju, najavljuju se neviđene fotografije, neviđeni video spotovi, sve u cilju pridobivanja pažnje javnosti i dakako, utrživanja što veće sume na blagajnama.

Koliko je ovaj put to sve skupa bilo opravdano, teško je reći, ali gledajući ga ipak je ovaj put medijska kampanja bar donekle bila u pravu. Ruku na srce, sam dokumentarac o The Beatlesima teško da može podbaciti.

Karizma i legenda o njima živi dan danas, te njihovo postojanje, rad i sve vezano pokriva ogroman segment auditorija. Toliko velik da komotno možemo govoriti o tri generacije iste obitelji koje će pogledati ovaj film.

Sve to potvrđuje da su The Beatlesi ostali fenomen koji je rođen prije više od pola stoljeća i živi dan danas. Sam podatak da je sa streaming servisa skinuto više od milijardu pjesama ovog sastava, iako su vlasnici autorskih prava tek nedavno dozvolili da se omogući komercijalizacija tim putem, svjedoči o bitlsomaniji koja u nekom obliku traje dan danas.

Film je snimljen uz suradnju Paula McCartneya i Ringa Starra. Pored njih u filmu su učestvovali ili su bili suradnici mnogi koji su bili vezani uz sastav. Značajnu ulogu su odigrale udovice, Yoko Ono i Olivia Harrison.


“The Beatles: Eight Days a Week – The Touring Years” / službeni trailer

Ja nisam vlasnik autorskih prava fotografija, videa ni muzike. Stoga, sva prava idu samo stvarnim vlasnicima. Ako ste pak vlasnik fotografije, videa ili muzike, kontaktirajte me mailom, koji se nalazi na stranici “Info”, i video sa svim sadržajima će biti uklonjen sa portala.

I am not the owner of either the image, video or the original songs. Therefore, all rights go to their respective owners. If you are the owner of the image, video or any of the songs, write to me a private message, located on “Info” page, and I’ll delete this video immediately.

na vrh