Rick Parfitt
1948. – 2016.

Prosinac – 2016.

Odlazeća godina i dalje uzima svoj danak. Na izdisaju, posljednjim snagama uzima sebi veličine i odvodi ih u nebo.

Rick Parfitt, gitarista i utemeljitelj grupe Status Quo je preminuo u 68. godini u bolnici u Španjolskoj. Usljed komplikacija nakon operacije ramena, infekcija je bila ta koja presudila Ricku.

Nakon pola stoljeća na sceni i neprestane aktivnosti, Rick je našao svoj mir, a nama ostavio prazninu koju je punio još od mladih dana ranih sedamdesetih, kad je s hitovima matične grupe harao top listama i našim srcima.

Iako pojednostavnjeni, Status Quo boogie-woogie rock izričaj je preživio sve promjene, stilove koji su se nametali godinama koje su prolazile i skoro nepromijenjen ušao u novo stoljeće.

Tko od starije generacije ne pamti “Whatever You Want”, u čijem je stvaranju sudjelovao i Rick. Tko ne pamti “Rockin’ All Over The World”.

I bilo je toga još puno, jer Status Quo je 2015. godine postigao nešto što rijetko koja grupa uspijeva. Proveli su 500 tjedana na UK top listi albuma.

Osobno, najviše me za ovu grupu vezao njihov hit “In The Army Now”, u kojem su u duhu vremena, jednostavno i pitko, svima razumljivo izložili filozofiju pacifizma koja se rađala protiv rat u Vijetnamu i ratova uopće.

Rick Parfitt je doživio srčani udar i to ga je nagnalo da odluči napustiti matičnu grupu. Ali krv nije voda. Za sljedeću, 2017. godinu je planirao lansirati solo karijeru i napokon završiti autobiografiju.

Nažalost, od solo karijere neće biti ništa, a knjigu će kompletirati netko drugi.

Toliko o ljudskom životu i trenutku kad shvatiš koliko je prolazan!

Rick Parfitt – R.I.P.!

na vrh