Peter Green – “In the Skies”

Svibanj – 1979.

album-art

00:00

Album „The End of the Game“ je samim naslovom rekao sve. Bio je bio točni odraz stanja Petra Greena, kaotičan, neurotičan i nadasve neuračunljiv, kakav može bit samo u kreaciji bolesnog čovjeka. Bio je to kraj jednog kreativnog života koji se urušio sam u sebe.

Peter Green je nestao iz javnog života, vraćajući se samo s par singlica, koje nisu bile ni sjena prijašnjim radovima. Čak je u potpunosti nestao na par godina, a kasnije se utvrdilo da je radio kao grobar na perifernom malom groblju u Londonu.

Više na pritisak okoline nego iz svojih umjetničkih poriva, Peter Green se vraća nakon devet godina odsustva sa scene i to s albumom „In the Skies“.

Album je bio toplo pozdravljen, jer još su bila friška sjećanja na veličinu autora i njegovo djelo koje se ne zaboravlja baš tako lako.


Peter Green – “Slabo Day”

No album je isto tako donio Petra Greena u svjetlu koje je bilo daleko tamnije od onog kojeg su mnogi očekivali.

Album „In the Skies“ je jednostavno bio prosječan, dakako, govorimo iz kuta prijašnjeg opusa. A sam Peter je bio toliko nesiguran u sebe i svoju svirku, da je pozvao Snowy Whitea   da umjesto njega odsvira neke dionice na gitari.

Ono što se mora priznati ovom albumu jest da je posljednji na kojem se Peter Green pojavljuje kao isključivi autor materijala. Svi nasljednici će biti ili kolaboracija s bratom Mikeom ili će pak svirati isključivo njegove kompozicije.

Kreativni genije se jednostavno ugasio!
Bilo je očito da će Peter Green ostatak života provesti u vlastitoj sjeni, i to se i dogodilo. Nikada više nije dosegao visine u kojima je suvereno vladao za boravka u svojoj grupi Fleetwood Mac, nikad više nije harao top listama i nikada više rijeke sljedbenika nisu punile velike dvorane.

Do smrti je ostao Peter Green vezan za razdoblje postojanja grupe Fleetwood Mac, koju je stvorio i digao u nebesa.


Peter Green – “In the Skies” / full album

Ja nisam vlasnik autorskih prava fotografija, videa ni muzike. Stoga, sva prava idu samo stvarnim vlasnicima. Ako ste pak vlasnik fotografije, videa ili muzike, kontaktirajte me mailom, koji se nalazi na stranici “Info”, i video sa svim sadržajima će biti uklonjen sa portala.

I am not the owner of either the image, video or the original songs. Therefore, all rights go to their respective owners. If you are the owner of the image, video or any of the songs, write to me a private message, located on “Info” page, and I’ll delete this video immediately.


*Sve naknade za autorska i srodna prava regulirane ugovorom s Gradskim Radio Trogir!
*All copyright, royalties and related fees regulated by the contract with Gradski Radio Trogir!

na vrh