Peter Gabriel – „Sledgehammer“

Travanj – 1986.

Peter Gabriel izdaje singlicu na kojoj se nalazi kompozicija „Sledgehammer“.

Singlica instant dolazi na prvo mjesto manje više svih svjetskih top lista, postajući prvi Gabrielov globalni hit. Video koji je pratio ovu singlicu također, sam za sebe, bilježi i obara rekorde.

Sama činjenica je, do današnjih dana video clip „Sledgehammer“ još uvijek drži rekord najizvođenijeg u povijesti MTV-a. I nadalje, kad o videu govorimo, u godini izdavanja odnosi devet MTV Awards (nagrada), te sljedeće isto ponavlja na otočkom, Brit Award-u.

Pjesma je inače Gabrielova mješavina soula, funka.. i čega sve ne. No, bitno je to da je mješavina pitka i kvalitetna, te je time zadovoljila sve moguće ukuse.

Peter je ovime spojio do tada nespojivo, no, o tom drugom prilikom.

Pjesma „Sledgehammer“ se našla na albumu „So“, koji isto tako pobire lovorike i to kod dijametralno različitih skupina i segmenata ljubitelja muzike.

Ono što je Gabriel otvorio ovim albumom, i što će mu zacementirati globalnu karijeru u budućnosti, jest to da je u isti red, stolicu do stolice, doveo i posjeo domaćice i prog geekove, ljubitelje ozbiljne muzike i ljubitelje potrošnih šlagera.

Svaka čast!


Peter Gabriel – „Sledgehammer“

Ja nisam vlasnik autorskih prava fotografija, videa ni muzike. Stoga, sva prava idu samo stvarnim vlasnicima. Ako ste pak vlasnik fotografije, videa ili muzike, kontaktirajte me mailom, koji se nalazi na stranici “Info”, i video sa svim sadržajima će biti uklonjen sa portala.

I am not the owner of either the image, video or the original songs. Therefore, all rights go to their respective owners. If you are the owner of the image, video or any of the songs, write to me a private message, located on “Info” page, and I’ll delete this video immediately.

na vrh