Nicholas Gunn – “Pacific Blue”

Plavetnilo metafore života

Pronalaženje nekih trenutaka jasnoće u onome što se inače čini kao neorganiziran i kaotičan svijet, moguće je unutar modusa slušanja neke dobro producirane, svjesne, pozitivne glazbe, temeljene na harmoniji i suglasju, a ne na disonanci, koja pomaže uskladiti duboke podsvjesne obrasce stresa.

Široka, amorfna kategorija, glazba je jedan od najmoćnijih darova koje imamo za kontakt s našim emocijama i pronalaženje utjehe, iscjeljenja i inspiracije.

Poznat po stvaranju glazbe usredotočene na naša najveća prirodna čuda, u nedavnoj video prezentaciji svog novog izdanja ‘Pacific Blue’, Nicholas Gunn kaže: “Vjerujem da svi imamo istu vrstu životnog puta, da svi postojimo u istim parametrima. To je naše pacifičko plavo“. Tokom slušanja, osjetit ćete da njegova izjava ima i dubinu i suštinu.


Nicholas Gunn feat. Alina Renae – “And I”

Uz sav potreban talent i hrabrost da se napravi nešto novo, neočekivano i potpuno drugačije, klasično obrazovan glazbenik, skladatelj i producent ovdje je nastojao stvoriti kolekciju koja mijenja duhovno stvaranje, perspektivu i svijest koja se čini prigušenom kako bi svojim slušateljima pružio zvučno okruženje koje je suosjećajno prema njima, i glazbene vizije koje poprimaju mnogo dublji emocionalni smisao.

I kao da se dogodila mistična stvaralačka sinkronizacija, percipirajući način na koji njegov duboko zamišljeni spoj sanjarske atmosfere, pulsirajućih rezova, bezvremenske melodije i avanturističkih zvučnih detalja oduzima od ovog trenutka podsjećajući nas na vitalne energije i vječnu prirodu zemlje i svemira.

Ima nešto grandiozno u umjetnicima čiji uvid u ljudsko stanje i svjetske stvari im dopušta da stvaraju djela koja ispunjavaju njihove vlastite vizije.


Nicholas Gunn feat. Alina Renae – “Fallen”

Nesputan i glazbeno ekspanzivan, prijelazom na više elektronski zvuk posljednjih godina, Nicholas Gunn je u svoju produkciju uključio vokale uz lirski stil koji je jedinstveno njegov, te uspio oživjeti svoj umjetnički projekt i, tijekom procesa, pronašao nedostajuću vezu između EDM žanra i suvremenih instrumentalnih umjetnosti.

Svih deset kompozicija na albumu imaju ravnotežu, odmjeren timing, divne harmonike, modulacije i nadahnjujuće zvukove, a ispod čitave produkcije toplo je srce smirenosti, ljepote i optimizma koje kao da spaja cijeli album.

Sva glazba ovdje odiše životom, s izraženim pulsom, dahom i otkucajem srca.

No ipak, povrh svega, emocionalnu jezgru čine četiri senzualne, očaravajuće vokalne skladbe koje su istovremeno nježne i prodorne, nastale podudarnošću njegovog lirskog i glazbenog stila i zapanjujućeg talenta eteričnog vokala Alina Renae, koji donosi ljepotu i istančano srce u njegove stihove.


Nicholas Gunn – “Chasing The Light”

Duboko introspektivan, kontemplativan, izuzetan u svim detaljima, ‘Pacific Blue’ djelo je neizmjernog užitka, puno iznenađenja s bogatim osjećajem slobode koji bilježi stalne promjene, neprestano kretanje oceana u svoj veličanstvenosti, nudeći dubok osjećaj mira.

Ova skladna i prekrasna zvučna oaza poziva nas da se “pustimo” i napunimo vlastitu energetsku ravnotežu užitkom. Svojom ambijentalnom glazbom tako bogatom melodijama, Nicholas Gunn nam pomaže svladati svakodnevne zadatke spokojem i prirodnom suverenošću, kao izvor inspiracije za povećanu osobnu karizmu i performanse kroz učinkovito ostvarenu regeneraciju.

Najupečatljivija je možda njegova lirska perspektiva: u tekstovima susrećemo “ja”, živoga, dišućeg čovjeka, s kojim se svatko od nas može poistovjetiti, dok s druge strane, ogromnost oceana koji živi, uzima i daje.


Nicholas Gunn feat. Alina Renae – “Pacific Blue”

Tajanstveni smo i duboki poput oceana. Pod površinom su svi naši podsvjesni strahovi i strepnje skriveni u dubinama naših osobnosti koji čekaju da se rastvore ili raspadnu. Poduzimanje koraka, skok vjere, prepoznavanje naše istine dio je našeg puta, ako tako odlučimo prihvatiti.”

Ova fascinantna dvojnost, plus solidne melodije i aranžmani, temelj su ‘Pacific Blue’.

Kao metafora životnog puta, pacifičko plava boja je bogata alegorija s neizmjernom privlačnošću.


*Stavovi izneseni u kolumnama i komentarima na ovom portalu su osobni stavovi autora i ne odražavaju nužno stav MLP-U portala.


Ja nisam vlasnik autorskih prava fotografija, videa ni muzike. Stoga, sva prava idu samo stvarnim vlasnicima. Ako ste pak vlasnik fotografije, videa ili muzike, kontaktirajte me mailom, koji se nalazi na stranici “Kontakt”, i video sa svim sadržajima će biti uklonjen sa portala.

I am not the owner of either the image, video or the original songs. Therefore, all rights go to their respective owners. If you are the owner of the image, video or any of the songs, write to me a private message, located on “Kontakt” page, and I’ll delete this video immediately.

na vrh