Metal Church – “Blessing In Disguise”

Veljača – 1989.

Kada bi se trebali sjetiti nekog metal benda iz 80-ih godina prošlog stoljeća ogromnog potencijala, ali jednostavno premalo sreće zbog čega ih je zaobišla zaslužena slava, dolazimo do jednog imena… Metal Church.

Ovdje je riječ o bendu čiji prvi album istoimenog imena stoji rame uz rame sa “Kill’ Em All” od Metallice kao najbolji debi metal albumi svih vremena. Neko vrijeme se čak i govorilo da je Lars Ulrich trebao postati bubnjar Metal Churcha.

Međutim, nakon izlaska drugog albuma “The Dark” stvari su se počele komplicirati. Frontman David Wayne i gitarista, a ujedno i tekstopisac Kurdt Vanderhoof najavili su odlazak iz benda. Odlazak dvoje ključnih članova bio je preveliki udarac za Metal Church.

Trebalo je vremena, ali uspjeli su naći zamjenske članove i u Veljači 1989. godine  izdaju treći album “Blessing In Disguise” .


Metal Church – “Badlands”

Nakon prva dva albuma koji su uvršteni među remek-djela Hard Rock & Metal albuma svih vremena, ne treba ni naglašavati da su očekivanja bila velika.

Album otvara jako dobra “Fake Healer” sa sporim intenzivnim riffom koji podsjeća na stil Motorheada, a pjesma govori o korumpiranom i pokvarenom američkom zdravstvenom sustavu.

Osim nje, treba spomenuti i odličnu Maidenovsku “Badlands”, karizmatičnu pjesmu dugu skoro osam minuta koja na prilično dramatičan način pokazuje zašto se od Metal Churcha očekivalo da bude nova heavy metal senzacija.


Metal Church – “Of Unsound Mind”

Ali, u toj svojoj čežnji da postanu veliki bend, na “Blessing In Disguise” su učinili jednu veliku grešku, a to je da su se pokušali svidjeti široj publici. Iako je album većinom dobio pozitivne kritike, ne može se reći da je ovo bio korak naprijed u odnosu na veličanstveni “The Dark”.

“Blessing In Disguise” nije uspio lansirati Metal Church u prvu ligu heavy metal bendova, ali mišljenja sam da bi svaki fan hard rocka i metala trebao imati ovaj album u svojoj audioteci.


Ja nisam vlasnik autorskih prava fotografija, videa ni muzike. Stoga, sva prava idu samo stvarnim vlasnicima. Ako ste pak vlasnik fotografije, videa ili muzike, kontaktirajte me mailom, koji se nalazi na stranici “Info”, i video sa svim sadržajima će biti uklonjen sa portala.

I am not the owner of either the image, video or the original songs. Therefore, all rights go to their respective owners. If you are the owner of the image, video or any of the songs, write to me a private message, located on “Info” page, and I’ll delete this video immediately.

na vrh