Kako su dobili ime: Journey?

Kad je Santana 1973. godine raspustio svoj bend, Neal Schon i Gregg Roliesele” u San Francisco. Tu susreću mladog bubnjara Aynsley Dunbara i pada ideja o osnivanju grupe.

Ne imajući ideje o tome kako bi se nazvali, organiziraju radio anketu. Odaziv je bio slab, ponuđena imena od strane slušatelja još lošija, tako da sve skupa ide u kantu za smeće.

I jednom dok su vježbali novi materijal, u prostoriji je bio budući suradnik koji im je organizirao tehničku stranu turneja (roadie), John Villanueva. Znajući da muku muče s imenom, u skladu sa svojim zanimanjem, ispalio ime Journey.
Ime biva instant prihvaćeno i bend se rodio.

Ostatak priče vjerojatno znate, a ako pak ne, na MLP-U portalu ima dovoljno materijala.


Journey – “Of A Lifetime”

Ja nisam vlasnik autorskih prava fotografija, videa ni muzike. Stoga, sva prava idu samo stvarnim vlasnicima. Ako ste pak vlasnik fotografije, videa ili muzike, kontaktirajte me mailom, koji se nalazi na stranici “Info”, i video sa svim sadržajima će biti uklonjen sa portala.

I am not the owner of either the image, video or the original songs. Therefore, all rights go to their respective owners. If you are the owner of the image, video or any of the songs, write to me a private message, located on “Info” page, and I’ll delete this video immediately.

na vrh