Kako su dobili ime: Blind Faith?

Po raspadu grupe Cream, Eric Clapton se povukao iz javnosti i više za svoju dušu s Steve Winwoodom sviruckao u podrumu njegove kuće.

Pozvali su Ric Grecha, basistu grupe Family da im se pridruži u svirci. Jamovi su krenuli bez velikih planova, sve dok u podrum jednog dana nije banuo Ginger Baker, nepozvan. Kao i uvijek, prznici se nitko nije usudio suprotstaviti kad je ovaj jednostavno sjeo za bubnjeve i rekao, “‘ajmo početi!”

Bio je to u biti početak života prve super grupe u povijesti rock muzike.

Uskoro se materijal počeo profilirati, tako da se ideja albuma sama nametnula. Kako bi sve skupa išlo paralelno, s brušenjem kompozicija i priprema ulaska u studio, pozvali su fotografa, Claptonovog prijatelja, Bob Seidemanna koji je i izradio originalni omot za prvi i jedni album grupe.
Iako je omot bio provokativan čak i za to vrijeme, ostao je u kolektivnoj memoriji kao jedan od ….

Ono što je bitno u ovoj priči, da je Bob dao ime slici Blind Faith, što su Eric Clapton, Steve Winwood, Ginger Baker i Ric Grech objeručke prihvatili kao ime benda.
Ostalo je povijest!

Eto!


Blind Faith – “Can’t Find My Way Home”

Ja nisam vlasnik autorskih prava fotografija, videa ni muzike. Stoga, sva prava idu samo stvarnim vlasnicima. Ako ste pak vlasnik fotografije, videa ili muzike, kontaktirajte me mailom, koji se nalazi na stranici “Info”, i video sa svim sadržajima će biti uklonjen sa portala.

I am not the owner of either the image, video or the original songs. Therefore, all rights go to their respective owners. If you are the owner of the image, video or any of the songs, write to me a private message, located on “Info” page, and I’ll delete this video immediately.

na vrh