Jon Anderson – „In the City of Angels“

Svibanj – 1988.

Jon Anderson izdaje peti solo album, „In the City of Angels“.

Na iznenađenje svih fanova grupe Yes, album još više skače prema sredini od svojih prethodnika i opasno koketira komercijalnom pristupu s naglašenim pop senzibilitetom.

Bila je to točka na kojoj je najokorjeliji fan grupe Yes, jednostavno rekao, e sada je dosta!

Ne znam što je Anderson htio postići ovim albumom, ali znam što nije. Izgubio je i preostali dio baze fanova koja se svojevremeno, s grupom Yes, činila neiscrpnom.

Umjesto da slijedi putanju koju je zacrtao prvijencem „Olias of Sunhillow“, Jon Anderson se udaljava od progresivnih voda.


Jon Anderson – “New Civilization”

Prvijenac je imao svoj odmak od opusa matične grupe Yes, i bilo je interesantno vidjeti kojim je pravcem krenuo, a da se ne susretne sa izričajem grupe.

No, nasljednici nisu slijedili taj put. Pokušali su prodrijeti u segment kojem po prirodi stvari nisu pripadali i rezultat je bio očit.

Andersona iz polu-zaborava izvlači suradnja sa Vangelisom, no to je već druga priča.

I čemu tajiti, bez Andersona nema onih pravih Yesovaca, ali bez grupe Yes, teško da ima onog pravog Andersona.


Jon Anderson – „In the City of Angels“ / full album

Ja nisam vlasnik autorskih prava fotografija, videa ni muzike. Stoga, sva prava idu samo stvarnim vlasnicima. Ako ste pak vlasnik fotografije, videa ili muzike, kontaktirajte me mailom, koji se nalazi na stranici “Info”, i video sa svim sadržajima će biti uklonjen sa portala.

I am not the owner of either the image, video or the original songs. Therefore, all rights go to their respective owners. If you are the owner of the image, video or any of the songs, write to me a private message, located on “Info” page, and I’ll delete this video immediately.

na vrh