Joe Satriani – “Shockwave Supernova”

Srpanj – 2015.

Joe Satriani izdaje album “Shockwave Supernova”. Bio je to petnaesti po redu solo album ovog gitariste.

Na snimanju je Satriani okupio power trio i uključio vrhunske muzičare u prošireni sastav. No, novih imena nema, jer su svi bili već s njime u pratećem bendu na zadnjoj turneji.

Nije lako napraviti instrumentalni album, pogotovo album koji će pokazati ne samo virtuoznost aktera, već i skladateljski talent. Satriani je stekao glas velikog gitariste i još od mladih dana potvrđuje taj status. Doduše mnogi su mu zamjerali nedostatak maštovitosti koju nadomješta virtuoznošću, ali, teško je stvarno realno o tome suditi.


Joe Satriani – “Shockwave Supernova”

Pogotovo jer je Satriani na sceni toliko godina i mijene u njegovom sviranju su neminovne. Nekome se sviđa rani, nekom današnji, nekom oba, uglavnom, Satriani kao umjetnik egzistira u današnjem muzičkom svijetu i samo to je katkad dovoljno.

Album je producirao John Cuniberti, koji je u suradnji Joem i ekipom podijelio kredite. Interesantno je to da je John Cuniberti konstanta za pultom u Satrianievoj karijeri, bivajući mu suradnik od samog debuta 1986. godine, preko najkomercijalnijeg izdanja, multi-platinastog, “Surfing with the Alien”.

Kao što je običaj, album je izašao u nekoliko formata, CD, dupli LP vinil i dakako, dostupan je za streaming i download.

U svrhu promocije ovog albuma, Joe odlazi na europsku turneju, “Satriani’s World Tour”.


Joe Satriani – “On Peregrine Wings” / (službeni trailer sa albuma)

Ja nisam vlasnik autorskih prava fotografija, videa ni muzike. Stoga, sva prava idu samo stvarnim vlasnicima. Ako ste pak vlasnik fotografije, videa ili muzike, kontaktirajte me mailom, koji se nalazi na stranici “Kontakt”, i video sa svim sadržajima će biti uklonjen s portala.

I am not the owner of either the image, video or the original songs. Therefore, all rights go to their respective owners. If you are the owner of the image, video or any of the songs, write to me a private message, located on “Kontakt” page, and I’ll delete this video immediately.

na vrh