Jimi Hendrix – “Both Sides of the Sky”

Ožujak – 2018.

Posljednji iz trilogije!

Od kako je fondacija osnovana od strane obitelji dobila pravo na raspolaganje opusom pokojnog Jimi Hendrixa, stihija je nestala i sve je poprimilo koliko toliko normalne razmjere (dakako, u okviru industrije).

Da se razumijemo, šteta i to neprocjenjiva, nepovratno je napravljena, ali nema smisla lamentirati nad prolivenim lijekom. Ono što fondacija nastoji popraviti jest image izdanja i dati im auru ekskluzivnosti, koju su morala imat od ranih dana nakon smrti velikana.

Ostaje pomalo nejasno, nakon stihije koja je trajala više od dvadeset godina, kad je na tržište pušteno sve što je imalo ikakve veze s pokojnikom, što je uopće ostalo u “tobolcu“.

Malo, ali i ovo malo, ako se prezentira na pravi način, osmišljeno i studijski standardizirano, može donijet par izgubljenih trenutaka užitka uz Jimija.

Album “Both Sides of the Sky” je u treći iz serije i predstavlja kraj trilogije koja je počela s albumom “Valleys of Neptune”, izdanim 2010. godine, te albumom “People, Hell and Angels”, izdanim 2013. godine.

Posljednji album trilogije nosi 10 neobjavljenih snimaka, koje je Hendrix napravio tokom karijere. Na njemu su snimke s Jimi Hendrix Experience, ali i s Band of Gypsys.

Interesantno je recimo to da album otvara obrada Muddy Watersove “Mannish Boy”, koja je nastala za jam session Hendrixa, Billy Coxa i Buddy Milesa, ili budućeg Band of Gypsys. (snimka je nastala u Travnju 1969. godine!)

Na albumu još ima interesantnih stvari. Tu je pjesma “Woodstock” koja se originalno našla na albumu grupe CSN&Y, a u studij se Hendrixu pridružio Stephen Stills.
Stephen još gostuje u pjesmi “$20 Fine”, koja se premjerno pojavljuje na albumu.

No, to nije sve, u pjesmi “Things I Used To Do”, Hendrixa prati Johnny Winter.

Kad se na ovo sve skupa doda da je za mix pultom sjedio Eddie Kramer, koji je bio s Hendrixom na svim njegovim albumima, onda priča ipak poprima nešto drugačiji tok. Uz Eddija za pultom su bili Janie Hendrix i John McDermott.


“Both Sides of the Sky”

hendrix_both-sides-of-the-sky1500pxls

Mannish Boy
Lover Man
Hear My Train A Comin’
Stepping Stone
$20 Fine (featuring Stephen Stills)
Power Of Soul
Jungle
Things I Used to Do (featuring Johnny Winter)
Georgia Blues (featuring Lonnie Youngblood)
Sweet Angel
Woodstock (featuring Stephen Stills)
Send My Love To Linda
Cherokee Mist


Jimi Hendrix – “Both Sides of the Sky” / promo!

Ja nisam vlasnik autorskih prava fotografija, videa ni muzike. Stoga, sva prava idu samo stvarnim vlasnicima. Ako ste pak vlasnik fotografije, videa ili muzike, kontaktirajte me mailom, koji se nalazi na stranici “Info”, i video sa svim sadržajima će biti uklonjen sa portala.

I am not the owner of either the image, video or the original songs. Therefore, all rights go to their respective owners. If you are the owner of the image, video or any of the songs, write to me a private message, located on “Info” page, and I’ll delete this video immediately.

na vrh