Gentle Giant – “Free Hand” / “Reflection”

Nježni div u jednom od svojih izdanja!

Objavljeno 14.09-2018.

Godina je gospodnja 1978., Gentle Giant je na jednom od svojih kreativnih vrhunaca.

Album “Free Hand” je izašao tada već davne 1975. godine i zauzeo svoje mjesto na Billboardu. Slijede ga “Interview” i “The Missing Piece”, koji samo cementiraju prisustvo ove progresivne grupe na najjačoj top listi na svijetu, Billboardu!

Novi album “Giant for a Day!” je u pripremi, a grupa je na putu i bere lovorike za svoj minuli, ali i budući rad. Jedan od standarda s te turneje je bila istoimena kompozicija s albuma “Free Hand” i kompozicija “Reflection”

Poslušajte kako je zvučao Gentle Giant u ovoj fazi, dakako, pred prepunim gledalištem!


Gentle Giant – “Reflection”

Gentle Giant – “Free Hand”

Ja nisam vlasnik autorskih prava fotografija, videa ni muzike. Stoga, sva prava idu samo stvarnim vlasnicima. Ako ste pak vlasnik fotografije, videa ili muzike, kontaktirajte me mailom, koji se nalazi na stranici “Info”, i video sa svim sadržajima će biti uklonjen sa portala.

I am not the owner of either the image, video or the original songs. Therefore, all rights go to their respective owners. If you are the owner of the image, video or any of the songs, write to me a private message, located on “Info” page, and I’ll delete this video immediately.

na vrh