Fu Manchu – „The Return Of The Tomorrow“

Fu Manchu, jedni od rodonačelnika stoner rock žanra, vraćaju se s novim albumom, „The Return Of The Tomorrow“.

Album započinje s „Dehumanize“ i „Loch Ness Wrecking Machine“, čiji zvuk je zaštitni znak benda; heavy rock 70’ih s punk energijom.

„Hands Of The Zodiac“ dosta podsjeća na album Black Sabbatha – „Master Of The Reallity“, a sam vokalist i gitarist Scott Hill je kazao za tu pjesmu:

“Hands Of The Zodiac“ govori o mom prijatelju astrologu koji bi uvijek pitao želimo li znati nešto o našoj budućnosti kad god bismo se družili. Noću bi gledao u zvijezde i lutao sva ta čudna predviđanja, od kojih se nijedno nije obistinilo. Rekao bi ‘zodijačke ruke’ i okrenuo se dlanom prema vama. Uvijek bih se pokušavao sjetiti stvari koje je rekao i gotovo svaki redak u pjesmi je nešto što je rekao. Na primjer, ‘Wheels / Motion / So Impressed’ temelji se na tome kako je govorio o mom pisanju pjesama / vježbanju / turneji s bendom i postignućima Fu Manchua. Pretpostavljam da sam mu trebao dati priznanje za pisanje.”


Fu Manchu – „The Return Of The Tomorrow“

„Haze The Hides“ je u duhu doom metala kao što je npr. Pentagram, dok je „Roads Of The Lowkey“ pod utjecajem Melvinsa (faza albuma „Ozma“, „Bullhead“). „(Time Is) Pulling You Under“ je kao da je došla ravno iz 70’ih, iako kratka, udara direktno u glavu.

„Destroyin’ Light“ je također poput klasične faze Black Sabbatha, ali s energijom i intenziteta punka, a za „Lifetime Waiting“ najbolji opis bi bio kao spoj blues – rocka 60’ih, 70’ih s alter rockom 90’ih kao Nirvana.

„Solar Baptized“ je zapravo Hawkind 21. stoljeća, dok „What I Need“ počinje s laganim uvodom,  prelazi u opaki riff i ponovno se vraća na lagani uvod.

U naslovnoj pjesmi, „The Return Of The Tomorrow“ cijelo vrijeme dominiraju heavy riffovi, a sam album završava s „Liquify“ i „High Tide“ koji su školski primjer njihovog glazbenog pravca, stoner rocka.

Da Fu Manchu “znaju znanje” najbolje govori u prilog tome komentari na YouTube, od ljudi u svojim 60’ima, kako im je Fu Manchu zakon.

Istina, Fu Manchu je zakon, a ovaj album je još jedna potvrda toga.

Scott Hill – gitara, vokal

Brad Davis – bas

Bob Balch – gitara

Scott Reeder – bubnjevi


Fu Manchu – „The Return Of The Tomorrow“ / full album


Ja nisam vlasnik autorskih prava fotografija, videa ni muzike. Stoga, sva prava idu samo stvarnim vlasnicima. Ako ste pak vlasnik fotografije, videa ili muzike, kontaktirajte me mailom, koji se nalazi na stranici “Info”, i video sa svim sadržajima će biti uklonjen sa portala.

I am not the owner of either the image, video or the original songs. Therefore, all rights go to their respective owners. If you are the owner of the image, video or any of the songs, write to me a private message, located on “Info” page, and I’ll delete this video immediately.


*Stavovi izneseni u kolumnama i komentarima na ovom portalu su osobni stavovi autora i ne odražavaju nužno stav MLP-U portala.

na vrh