Edgar Winter – “They Only Come Out At Night”

Studeni – 1972.

Edgar Winter se penje na vrhove top lista kompozicijom “Frankenstein”.

Sam album na kojem se nalazi ovaj instrumental „They Only Come Out At Night“, se penje na treće mjesto.

Iznenađenje biva tim veće tim, što muzika na albumu, pa ni u „Frankensteinu“ nije pripadala miljeu pjesama s kojim se našla okružena.

Sam Edgar je svojevremeno priznao, da niti je „Frankenstein“ tema koja bi mogla predstavljati njegov opus, a pogotovo ne tema po kojom bi želio ostati zapamćen.

Prisjetimo se na trenutak, Edgar Winer je brat daleko poznatijeg Jonny Wintera, a ono po ćemu su odmah bili prepoznati i zapamćeni, bez odsvirane note, jest činjenica, da su oboje albino.


Edgar Winter –  “Frankenstein”

Edgar Winter – “They Only Come Out At Night” / full album

Ja nisam vlasnik autorskih prava fotografija, videa ni muzike. Stoga, sva prava idu samo stvarnim vlasnicima. Ako ste pak vlasnik fotografije, videa ili muzike, kontaktirajte me mailom, koji se nalazi na stranici “Info”, i video sa svim sadržajima će biti uklonjen sa portala.

I am not the owner of either the image, video or the original songs. Therefore, all rights go to their respective owners. If you are the owner of the image, video or any of the songs, write to me a private message, located on “Info” page, and I’ll delete this video immediately.

na vrh