Curved Air – “Midnight Wire”

Siječanj – 1975.

Curved Air izdaje peti album „Midnight Wire“.

Iako je ime benda bilo vezao uz pojam progresivni rock, malo je toga ostalo od njega. Album u biti predstavlja pokušaj povratka nekim počecima, pogotovo jer se u inkarnaciju vratio Darryl Way. No, za ludu, jer od prvih je nota bilo jasno da je bend bez Francis Monkmana tek jedan od tisuća u nizu, koji svojim ostvarenjima pokušavaju, …. , pokušavaju, ali ne uspijevaju.

Ni lucidnost Darryl Wayja nije puno pomogla, jer album je „čardak ni na nebu, ni na zemlji“, kako u stilskom, tako i kontekstualnom obliku. Predstavlja skup pjesma, skoro pa pop orijentacije i time grupu na izdisaju kategorizira u red bivših prog veličina. Pa i u pop kontekstu, album ne predstavlja neko primjereno izdanje.
Sve u svemu, album koji nije trebao postojati, bar ne pod prog pojmom.


Curved Air- “The Fool”

Nagovještaj i nije bio toliko loš. Nakon nešto težeg, ali još uvijek „on track“ albuma „Air Cut“, i povratka jednog od ključnih igrača, Darryl Wayja, očekivalo se i pored odsustva Francis Monkmana, da će ekipa u studiju napraviti neki iskorak, ili prema natrag, prema korijenima ili pak ono nemoguće, pokušati se pronaći u nekom od derivata prog izričaja.
Nažalost, nije se dogodilo ni jedno, ni drugo.

Jedino po čemu će se pamtiti ovaj album jest sudjelovanje Stewart Copelanda, koji je po napuštanju grupe sudjelovao u kreiranju i usponu grupe Police.

Premalo!


Curved Air – “Midnight Wire” / full album

Ja nisam vlasnik autorskih prava fotografija, videa ni muzike. Stoga, sva prava idu samo stvarnim vlasnicima. Ako ste pak vlasnik fotografije, videa ili muzike, kontaktirajte me mailom, koji se nalazi na stranici “Kontakt”, i video sa svim sadržajima će biti uklonjen s portala.

I am not the owner of either the image, video or the original songs. Therefore, all rights go to their respective owners. If you are the owner of the image, video or any of the songs, write to me a private message, located on “Kontakt” page, and I’ll delete this video immediately.

na vrh