Cultura Tres – „Camino de Brujos”

Cultura Tres je sludge/doom metal bend s primjesama psihodeličnog rocka i utjecajem Južne Amerike, iz Macarayja (Venezuela), a čine ga braća Alejandro Londoño (gitara i vokal) i Juan De Ferrari Montoya (gitara), Jerry Vergara Cevallos (bubnjevi) i Paulo Xisto Pinto Jr.(bas) koji je najpoznatiji po svom radu u Sepulturi. Cultura Tres je poznata po svom DIY (do-it-yourself) pristupu radu, bili to albumi, spotovi ili turneje.

Također, moram spomenuti kako se Paulo pridružio bendu 2019. tijekom snimanja albuma, netom prije COVID pandemije. Dok je pandemija zaustavila praktički cijeli svijet, to uopće nije bio slučaj s Cultura Tres, već naprotiv, samo su dobili dodatni poticaj i napravili odličan album.

Album započinje s pjesmom „The World and Its Lies“, koja ide poput krošea u glavu, te ima dosta utjecaja Sepulture tijekom faze albuma „Chaos AD“, što je čini idealnom za sam početak albuma.

„Times Is Up“ i „Signs“ su protestne pjesme koje se dosta naslanjaju na zvuk metala 90’ih (tj. groove metal) kao što su Pantera i Machine Head, dok pjesma „The Land“ podsjeća na Black Sabbathov „Electric Funeral“, s naglašenom tematikom o čovjekovom nemaru prema prirodi.


Cultura Tres – “The World and Its Lies”

„Proxy War“ i „Land“ su antiratne pjesme koja zapravo najbolje opisuje današnju situaciju u svijetu (kao što su sukobi u Gazi i Ukrajini). Spotove za pjesme, kao i za „The World and Its Lies“ i „Signs“ radio je gitarist/vokalist Alejandro Londoño Montoya.

„19. Horas“ je u duhu alternativnog rocka/grunge kao što su Melvins, Soundgarden, dok su „Zombies“ (pjesma koja kritizira mentalitet današnjeg društva) i „De Madacay“ u stilu crossover thrash/hardcore punka, kao što je Ratos De Porao.

Album  završava s „The Smell Of Death“ i „Camino De Brujos“ („Vještičji Put“, na hrvatskom, op.prev.) koje me podsjećaju na bendove poput Biohazard, Brujeira i Down.

Iako Cultura Tres stilski pripada sludge/doom žanru, na albumu „Camino De Brujos“ dominiraju utjecaji groove metala 90’ih kao što su Sepultura (pogotovo album „Chaos AD“), Pantera, Machine Head i hardcore/crossover kao što su Ratos De Porao i Biohazard, ali na jedan novi, moderniji način.

Kao što sam rekao prije, pandemija je možda zaustavila cijeli svijet, ali svakako nije Cultura Tres, koja je tu negativnu situaciju pretvorila u nešto pozitivno, a to je album „Camino De Brujos“.


Cultura Tres – “Proxy War”

Ja nisam vlasnik autorskih prava fotografija, videa ni muzike. Stoga, sva prava idu samo stvarnim vlasnicima. Ako ste pak vlasnik fotografije, videa ili muzike, kontaktirajte me mailom, koji se nalazi na stranici “Kontakt”, i video sa svim sadržajima će biti uklonjen s portala.

I am not the owner of either the image, video or the original songs. Therefore, all rights go to their respective owners. If you are the owner of the image, video or any of the songs, write to me a private message, located on “Kontakt” page, and I’ll delete this video immediately.


*Stavovi izneseni u kolumnama i komentarima na ovom portalu su osobni stavovi autora i ne odražavaju nužno stav MLP-U portala.

na vrh