Brian Hyland – „Sealed With A Kiss“

Srpanj – 1962.

Brian Hyland postaje „puppy love“ teen idol.

Bila je to pre-Beatles era, u kojoj su dominirali američki izvođači tin pan usmjerenja. Top liste su bile krcate naricajučih balada i tema u kojima se do besvijesti eksploatirala ljubav i sve vezano uz nju.

Amerika je živjela svoj izolacionistički muzički san, za kojeg nije ni bila svjesna da će uskoro biti brutalno prekinut invazijom iz Britanije.

No, vratimo se Brianu.

Ipak je predstavljao odmak od šablona tog doba. Naime, s nepunih šesnaest godina se probija na top liste s pjesmom “Itsy Bitsy Teenie Weenie Yellow Polka Dot Bikini”, da bi potom, nepune dvije godine nakon, ponovo skrenuo pažnju na sebe, ovaj put s obradom pjesme „Sealed With A Kiss“, koju izdaje u Srpnju 1962. godine.


Brian Hyland – „Sealed With A Kiss“

Pjesma dolazi na treće mjesto Billboarda i dakako, preljeva se preko Atlantika.

I nekako u to vrijeme počinje britanska invazija, te domaci izvođači, a s njima i Brian Hyland padaju u zaborav.

No priča se time ne završava. U stvari, završava se prvi dio priče o Brianu Hylandu. Drugi dio počinje njegovim preusmjeravanjem u country vode, u kojima za divno čudo, i te kako dobro pliva, te izdaje nekoliko veoma uticajnih i za ovaj žanr, dobrih albuma.

I time sebe upisuje u povijest muzike, ne kao teen idol, već kao ozbiljan country pjevač.

Život katkad stvarno piše priče!


Ja nisam vlasnik autorskih prava fotografija, videa ni muzike. Stoga, sva prava idu samo stvarnim vlasnicima. Ako ste pak vlasnik fotografije, videa ili muzike, kontaktirajte me mailom, koji se nalazi na stranici “Info”, i video sa svim sadržajima će biti uklonjen sa portala.

I am not the owner of either the image, video or the original songs. Therefore, all rights go to their respective owners. If you are the owner of the image, video or any of the songs, write to me a private message, located on “Info” page, and I’ll delete this video immediately.

na vrh