Blackberry Smoke – “Find a Light”

Travanj – 2018.

album-art

00:00

Vijesti o Južnjačkoj sceni na našim prostorima skoro da i nema.

Osim povremenih članaka o Lynyrd Skynyrd, o ostalima teško da će se naći i jedna rečenica, pa čak i na muzičkim portalima (papirnata izdanja više i ne postoje)

U tom kontekstu, kad o Južnjačkoj (Southern) sceni govorimo, nakon definitivnog odlaska Allman Brothers Banda, Lynyrd Skynyrd su de facto ostali jedini iz stare garde. Nažalost i oni su najavili oproštajnu turneju, što bi drugim riječima značilo da je pokret pri svom kraju, bar za nas ovdje.

U Americi je druga priča, ali neka vrst izolacionizma se uvukla u Southern Rock i teško probija granice nametnute zemljopisom. Scena postoji i živa je, ali, ostaje tamo gdje jest.

Jedna od najvećih nada Black Stone Cherry su svojevremeno zaprijetili probijanju svih barijera svojom mješavinom Southern i Havy Rocka, ali su jednostavno posustali nakon četvrtog album “Magic Mountain“.
Njihov posljednji, peti album “Kentucky” je skoro potpuno okrenut teškom izričaju koji jedva da koketira s južnjačkim izvorom. (Šteta, gledao sam u živo, u “Magic Mountain“ fazi, bila je to senzacija za oči i uši.)


Blackberry Smoke – “Flesh and Bone”

U toj konstelacija odsustva bilo kakvih informacija o pokretu, ipak stiže vijest da Blackberry Smoke izdaje novi album “Find a Light”.
Sagledavajući cijelu sliku, Blackberry Smoke je de facto najvitalniji band trenutno na sceni. Jesu, zaslužili su, jer su tamo od izdavanja prvog albuma “Bad Luck Ain’t No Crime”, 2004. godine bez prestanka na putu i svojim koncertima zovu bolja vremena.

Sama formacija na sceni je klasično Južnjačka, dvije gitare, klavijature, bas i bubanj, te sve upućuje da scena dobiva novog prvog igrača.

Pored stalnih članova grupe, na albumu se pojavljuju Robert Randolph u kompoziciji “I’ll Keep Ramblin”, Amanda Shires u “Let Me Down Easy”, te the Wood Brothers u pjesmi “Mother Mountain”.

Prije lansiranja albuma izdan je pilot, singlica “Flesh and Bone”, koja nagovještava sadržaj albuma.

Po izlasku albuma, grupa je ponovo na cesti.
Nažalost, samo po Americi!


 Blackberry Smoke – “Waiting For The Thunder”

Blackberry Smoke – “Find a Light” / full album

Ja nisam vlasnik autorskih prava fotografija, videa ni muzike. Stoga, sva prava idu samo stvarnim vlasnicima. Ako ste pak vlasnik fotografije, videa ili muzike, kontaktirajte me mailom, koji se nalazi na stranici “Info”, i video sa svim sadržajima će biti uklonjen sa portala.

I am not the owner of either the image, video or the original songs. Therefore, all rights go to their respective owners. If you are the owner of the image, video or any of the songs, write to me a private message, located on “Info” page, and I’ll delete this video immediately.


*Sve naknade za autorska i srodna prva regulirane ugovorom s Gradski Radio Trogir!
*All copyright, royalties and related fees regulated by the contract with Gradski Radio Trogir!

na vrh