Bill Ward – “Accountable Beasts“

Travanj – 2015.

Dok su svi fanovi grupe Black Sabbath držali prekrižene palčeve u nadi da će Ozzy & Co ispuniti obećanje, te sljedeće godine izdati novi album i krenuti na posljednju turneju, dotle je otpadnik, Bill Ward i te kako radio na svojim projektima.

Ispod euforije zvane Black Sabbath i povratak na scenu, Bill Ward izdaje album „Accountable Beasts“. Izlazak albuma je prošao poprilično nezapaženo u „teškim“ krugovima, no, to ga nije obeshrabrilo, te kreče u medijsku kampanju i turneju s power triom kojeg je oformio pri ulasku u studio.


Bill Ward – “Accountable Beasts“

„Mislim da sve ide onako kako treba ići!“, kazao je Bill u jednom razgovoru za medije i time stavio točku na “i” spekulacijma vezanim za matičnu grupu Black Sabbath i njeno djelovanje bez njega.

Inače, Bill Ward je „ispao“ iz kombinacije prilikom ponovnog okupljanja matične grupe Black Sabbath, već u samom startu. Službeno objašnjenje je bilo, da je tomu legalni razlog, no, vremenom se ipak iskristaliziralo da je netrpeljivost unutar grupe spram Billa još uvijek bila prevelika da bi se moglo tolerirati na dnevnoj osnovi.

Svi pokušaji medija, pa i managementa da spoje Billa s ostatkom grupe su završavali neuspjehom, pogotovo zbog odbojnog stava samog Ozzya prema njemu.

Koji je točno razlog i koji je stvarni povod tolike netrpeljivosti između starih pajdaša, teško ćemo ikada saznati.

A šteta, jer Black Sabbath je od izlaska svog posljednjeg albuma „13“ proživio svoju drugu mladost, odradio par potpuno rasprodanih turneja i napokon dobio davno zasluženo priznanje za svoj doprinos, ili bolje rečeno, osnutku, Heavy Metala.

Šteta što je tom prilikom važan član grupe bio isključen iz svega toga.


Bill Ward – “Accountable Beasts“ / full album

Ja nisam vlasnik autorskih prava fotografija, videa ni muzike. Stoga, sva prava idu samo stvarnim vlasnicima. Ako ste pak vlasnik fotografije, videa ili muzike, kontaktirajte me mailom, koji se nalazi na stranici “Info”, i video sa svim sadržajima će biti uklonjen sa portala.

I am not the owner of either the image, video or the original songs. Therefore, all rights go to their respective owners. If you are the owner of the image, video or any of the songs, write to me a private message, located on “Info” page, and I’ll delete this video immediately.

na vrh