3rd Secret – “3rd Secret”

3rd Secret je super – grupa koju čine Krist Novoselić (Nirvana), Kim Thayil i Matt Cameron (Soundgarden),  Jon “Bubba” Dupree (Void),  Jillian Raye i Jennifer Johnson (koje zajedno sviraju s K. Novoselićem u Giants In The Trees), a album je producirao, miksao Jack Endino, kućni producent diskografske kuće Sub Pop.

Album započinje s „Rhythm Of The Ride“ i „I Choose Me“, za koje možemo reći da su u stilu heavy rocka 70’ih kao što je rani Black Sabbath.

„Last Day Of The August“ je pop/alt rock, dok je „Winter Solistice“ akustična pjesma s ambijentalnom atmosferom.

„Lies Fade Away“ je tipični grunge zvuk kakav smo znali s početka 90’ih, a „Live Without You“ i „Right Stuff“ su folk na tragu Simon & Garfunkel, Marianne Faithfull, u kojem potonjem dominira harmonika koju svira K. Novoselić.


3rd Secret – “Rhythm of the Ride”

„Dead Sea“ je lagana, melankolična pjesma prigušene atmosfere sa synthom (kojeg je odsvirao Erik Friend iz Giants From The Trees), podsjeća na Dead Can Dance, dok je „Diamond In The Cold“ alt rock kakav njeguju Foo Fighters i Queens Of The Stone Age.

Album završava s „Somewhere In Time“ koji je spoj klasičnog rocka 60’ih i 70’ih i alt rocka i grungea 90’ih i „The Yellow Dres“, koji je akustični pop.

Sam album možemo podijeliti na dva dijela; s jedne strane je akustični, ambijentalni pop – rock s utjecajem folka 60’ih, dok s druge strane je grunge zvuk koji je dominirao 90’ih, tako da za ovaj album možemo kazati da je spoj tih glazbenih pravaca. Ukratko, ljube se folk 60’ih i grunge 90’ih.

Kim Thyail – gitara

Matt Cameron – bubnjevi

Krist Novoselić – bas, harmonika

Jon “Bubba” Dupree – gitara

Jillian Raye Vocals – vokal

Jennifer Johnson – vokal


3rd Secret – “3rd Secret” / full album

*Stavovi izneseni u kolumnama i komentarima na ovom portalu su osobni stavovi autora i ne odražavaju nužno stav MLP-U portala.  


Ja nisam vlasnik autorskih prava fotografija, videa ni muzike. Stoga, sva prava idu samo stvarnim vlasnicima. Ako ste pak vlasnik fotografije, videa ili muzike, kontaktirajte me mailom, koji se nalazi na stranici “Info”, i video sa svim sadržajima će biti uklonjen sa portala.

I am not the owner of either the image, video or the original songs. Therefore, all rights go to their respective owners. If you are the owner of the image, video or any of the songs, write to me a private message, located on “Info” page, and I’ll delete this video immediately.

na vrh