Ivan Poduka (Laco)
1952. – 2017.

Veljača – 2017.

Otišla je još jedna legenda!
Ovaj put naša, lokalna.

Preminuo je Laco!

Nakon teške bolest ultimativni posjetitelj je pokucao i na njegova vrata. Naše Malo Misto je ostalo siromašnije za jednu osebujnu ličnost, osobu koja je živjela i radila među nama i koju smo viđali svaki dan.

Skoro neprimjetno je nestao iz naše svakodnevnice prije par mjeseci i naposljetku i iz naših života.

Svirati javno počeo je davno, kad je dao otkaz u škveru, “jer za njega nije bio život odraditi radno vrijeme i otić kući“.

Bio je umjetnička duša, vrhunski animator te je od rane mladosti uz gitaru zabavljao sve koji su ga htjeli slušati. Svakim danom sticao je sve više poklonika, toliko da je uskoro stekao glas vrhunskog zabavljača.
I kao takav bio veoma tražen.

Odlazi u Holandiju u prvom valu napuštanja rodnog grada i nastupa po barovima, pa čak i kao ulični svirač.

Godine rade svoje, te se vraća u rodni grad i u njemu ostaje do kraja života. Povremeno ipak odlazi radi popune kućnog budžeta, ali zna se, Naše Malo Misto je njegova baza.

Bio je veliki ljubitelj Bob Dylana i svih umjetnika koji su ime stekli svirajući akustičnu gitaru. Od početaka izvodi protestne pjesme, iako tada ni engleski nije znao!
Ali to ga nije omelo da izmami osmjehe okupljenih, ili baš radi toga …….

Kako se epoha približava svom kraju, tako sve manje i manje njenih aktivnih sudionika još boravi među nama. Laco više nije jedan od njih, ali ono što jest, ikona Našega Malog Mista i dio kulturne baštine ovog grada.

Na nama je da je očuvamo!

R.I.P. Laco!

Povezani članci