Zakk Wylde – “Book Of Shadows Volume II”

Travanj – 2016.

Dvadeset godina nakon izlaska albuma “Book Of Shadows”, Zakk Wylde izdaje nasljednika, “Book Of Shadows Volume II”.

Kao i prethodnik, a na iznenađenje svih u heavy metal okruženju i ovaj album je akustički orijentiran. Drugim riječima, kao što sam naslov albuma implicira, Zakk nastavlja gdje je stao s prvijencem. Akustična gitara i klavir.

Pomalo neobičan izbor gitariste koji je svjetsku reputaciju i slavu stekao kao frontman grupe Black Label Society i kao gitarista u pratećem bendu Ozzy Osbournea. No, kako sam Zakk kaže, kad se zasiti grmljavine heavy metala, uzme u ruke akustičnu gitaru ili sjedne za klavir, i otvori onu drugu stranu svoje duše, onu senzitivnu i nježnu. Hm … kad ga čovjek pogleda, teško je povjerovati da i to postoji, ali … svi smo mi krvavi ispod kože.

Rad na novom albumu je u biti počeo po završetku turneje “Unblackened”, koju je odradio s matičnom grupom. Sve su kompozicije napisane, snimljene i producirane u Zakkovom kućnom studiju “The Black Vatican”, gdje je i do sada snimao svoj materijal.


Zakk Wylde – “Sleeping Dog”

Paralelno s radom na albumu, Zakk je bio i te kako aktivan. Radio je na “side projektu”, grupi Zakk Sabbath, koji, kako samo ima implicira, izvodi kompozicije Black Sabbatha.

Istovremeno, uz suradnju s proizvođačem, Zakk lansirao je svoju brand liniju gitara, „Wylde Audio”.

“Book Of Shadows” je bio fini uradak divljeg i neobuzdanog gitariste. Neočekivan u svojoj formi i neobičan u pristupu, bar za ovog gitaristu. Ni nastavak, “Volume II” nije donio veća iznenađenja, ali i pored toga, slušanje ovog albuma predstavlja veoma neobični izlet.


Ja nisam vlasnik autorskih prava fotografija, videa ni muzike. Stoga, sva prava idu samo stvarnim vlasnicima. Ako ste pak vlasnik fotografije, videa ili muzike, kontaktirajte me mailom, koji se nalazi na stranici “Kontakt”, i video sa svim sadržajima će biti uklonjen s portala.

I am not the owner of either the image, video or the original songs. Therefore, all rights go to their respective owners. If you are the owner of the image, video or any of the songs, write to me a private message, located on “Kontakt” page, and I’ll delete this video immediately.

na vrh