What Lies Beyond + Muballat – Split, Kocka, 02.Veljače-2018.

Metal nije mrtav!

Prvi nastup mladih splitskih metalaca Muballat u Kocki pokazat će se kao jako uspješan, a What Lies Beyond će nagraditi svoj naporni rad promocijom novog albuma.

Kocka je 2.2.2019. vrata otvorila u 22 sata i iznenađujuće brzo se ispunila posjetiteljima.

Prvi su na binu izašli Muballat, ekipa mladih metalaca koji sviraju thrash/groove s elementima deatha i drugih podžanrova.

Svirka je započela u 23:15 kako je bilo i planirano, a otvorili su setlistu s Black Sabbathom, stavljajući publiku u dobro raspoloženje. Redom mlađe generacije metalaca ujedinjeno su reagirali na svirku i podržali bend pljeskom, plesom i zvižducima.

Ostatak koncerta zvučao je sve bolje i momci su prenijeli dobru hc energiju. Delay na vokalu je dodao novu dimenziju zvuku te je uz prateće growlove, u betonskom podrumu Kocke, bend uspio zvučati gotovo kao u studiju.

Headlineri večeri, solinski metalcore (ili post-hardcore, kako je navedeno u nekim izvorima), What Lies Beyond su ovim koncertom promovirali novi album “Coup de Grâce”, koji je ugledao svjetlo dana isti dan, a CD je bio dostupan na Kockinom distrou.

Live nastup je nekarakterističan za bendove koje viđamo u Kocki zbog energije koju WLB prenosi unutar benda i koju komunicira prema publici. Iznad muzičke izvedbe, gitarskih solaža i raznolikosti vokala, primjetna je predanost odnosu s publikom.

Zvuk se malo zamutio uvođenjem dvaju različitih vokala, međutim, cijeli nastup nadoknadio je minuse koje sa sobom nosi akustika prostora.

Zaključak: Metal nije mrtav, a to dokazuju uporni momci iz What Lies Beyonda koji imaju veću popularnost u inozemstvu nego kod kuće, ali i Muballat koji su pokazali kako old school metal još uvijek ima svoju moć i u mlađim naraštajima.


Autor: Katarina Duplančić
Fotografije: Marino Zeljković

na vrh