The Rolling Stones – “Sticky Fingers”
23. Travnja – 1971.

album-art

00:00

The Rolling Stones izdaju jedanaesti album „Sticky Fingers“, koji u mnogočemu unosi prekretnicu u životu ove velike grupe.

Sama činjenica da jedanaesti album preokreće sudbinu banda ima ogromno značenje, imajući u vidu da 99% grupa nikada ne dočeka taj broj studijskih izdanja za cijelog života grupe. To ukazuje da je povijest ovaj put ispisala lijepe stranice, a to se kasnije i potvrdilo.

„Sticky Fingers“ donosi Rolling Stonese u naponu stvaralačke snage, kad jednostavno nije bilo moguće da naprave nešto loše ili manje dobro. Stoga po mnogima, ovaj album zauzima prvo mjesto u opusu grupe, kad se albumi rangiraju po umjetničkom dometu (osobno, ipak bih ga stavio u ravan s „Exile on Main Street“ i vjerovali ili ne, s kompilacijom „High Tide“ – svaki sa svojim razlogom).

No, ovaj album nosi još poprilično toga. Mick Taylor je po prvi put prisutan na cijelom albumu, te je zauzeo punopravno članstvo u grupi. (prisjetimo se, njegova zamjena, Ron Wood, nikada neće postati punopravni član).


Rolling Stones – “Wild Horses”

Nadalje, ovo je prvi album kojeg Stonesi izdaju na svojoj tiketi Rolling Stones Records. Isto tako, ovo je prvi album na kojem se pojavljuje Mick Jagger kao gitarista.

Autor omota je Andy Warhol!

I na kraju, info o top listama.
Po samom izlasku u Engleskoj, album zauzima prvo mjesto i tu stoji četiri tjedna. Identična sudbina ga je „dočekala“ i u Americi. Interesantna je Njemačka u ovom kontekstu. Naime, ovaj album je jedan od dva strana albuma, koji su u tijeku ove godine zauzeli prvo mjesto u toj zemlji.

Mislim da sve ovo skupa dovoljno govori o albumu „Sticky Fingers“, a i o Rolling Stonesima uopće.


The Rolling Stones – “Sticky Fingers” / full album

Ja nisam vlasnik autorskih prava fotografija, videa ni muzike. Stoga, sva prava idu samo stvarnim vlasnicima. Ako ste pak vlasnik fotografije, videa ili muzike, kontaktirajte me mailom, koji se nalazi na stranici “Info”, i video sa svim sadržajima će biti uklonjen sa portala.

I am not the owner of either the image, video or the original songs. Therefore, all rights go to their respective owners. If you are the owner of the image, video or any of the songs, write to me a private message, located on “Info” page, and I’ll delete this video immediately.


*Sve naknade za autorska i srodna prava regulirane ugovorom s Gradskim Radio Trogir!
*All copyright, royalties and related fees regulated by the contract with Gradski Radio Trogir!

na vrh